Mor Lahana Turşusu Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

9 Eylül 2013 Pazartesi

Mor Lahana Turşusu Tarifi

mor lahana turşusu
Mor Lahana Turşusu Tarifi Mor Lahana Turşusu Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri, Mor Lahana Turşusu Tarifleri, Mor Lahana Turşusu Malzemeleri, Mor Lahana Turşusu Tarifi Mor Lahana Turşusu Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri, Mor Lahana Turşusu Oktay Usta Tarifleri. 


Mor Lahana Turşusu Tarifi

Malzemeleri: 


  • Bir kilo mor lahana

  • 1,5 su bardağı üzüm sirkesi

  • Bir bardak su

  • Bir yemek kaşığı limon suyu

  • İki tatlı kaşığı kaya tuzu 

Yapılışı

İlk olarak lahanamızı dört eşit parçaya bölün ve ince ince düzgün bir şekilde kıyın.

Üstüne tuzu serpin ve 5 dakika kadar hafif sıktırarak elinizle ovalayın. 

Bu işlemin sonunda lahanamız farkedilecek bir şekilde yumuşayacak ve sulanır gibi olacaktır. 

Lahanaları uygun bir kavanoza sıkıca doldurun.

Diğer malzemelerimizi ise farklı bir kapta karıştırarak üstüne sulu sirke karışımını katın. 

Eğer eksik gelirse kalan yeri sirkeyle doldurabilirsiniz

Kapağını sıkıca kapatıp serin bir odada 10 gün kadar bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here