Kestaneli Piliç Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

4 Eylül 2013 Çarşamba

Kestaneli Piliç Tarifi

Her Gün 1 Tarif
Kestaneli Piliç nasıl pişirilir ?

Kestaneli Piliç Mutfak: Türk Murfağı.

Kestaneli Piliç Yapım Zorluğu: Zor.

Kestaneli Piliç Gerekli Malzemeler;

1 piliç

1 baş soğan

1 limonun suyu

1 demet maydanoz

1 tutam kekik

1 çorba kaşığı margarin

10-15 adet kestane

Yeteri kadar tuz


Kestaneli Piliç Tarifi;

Pilici tütsüleyip yıkadıktan sonra iyice kurulayın.

Bir tepsi içinde limon suyu ve tuzla içini dışını iyice ovun. İçine bir demet maydanoz koyun, kekik serpiştirin.

Pilici, çelik ya da kalın dipli bir bakır tencere içinde ateşe koyun. Çok kısılmış, mum alevi gibi ateşte,

margarini ilave edip kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Piliç suyunu bolca salıp tekrar çekecektir.

Böylece hem yumuşak, hem fırında kızarmış gibi olacaktır.

Diğer tarafta haşlayıp kabuklarını soyduğunuz kestaneleri pilice katın, 10 dakika beraberce pişirip, sıcak sıcak servis edin.



Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

No: 51

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here