Kestaneli Piliç nasıl pişirilir ?
Kestaneli Piliç Mutfak: Türk Murfağı.
Kestaneli Piliç Yapım Zorluğu: Zor.
Kestaneli Piliç Gerekli Malzemeler;
1 piliç
1 baş soğan
1 limonun suyu
1 demet maydanoz
1 tutam kekik
1 çorba kaşığı margarin
10-15 adet kestane
Yeteri kadar tuz
Kestaneli Piliç Tarifi;
Pilici tütsüleyip yıkadıktan sonra iyice kurulayın.
Bir tepsi içinde limon suyu ve tuzla içini dışını iyice ovun. İçine bir demet maydanoz koyun, kekik serpiştirin.
Pilici, çelik ya da kalın dipli bir bakır tencere içinde ateşe koyun. Çok kısılmış, mum alevi gibi ateşte,
margarini ilave edip kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Piliç suyunu bolca salıp tekrar çekecektir.
Böylece hem yumuşak, hem fırında kızarmış gibi olacaktır.
Diğer tarafta haşlayıp kabuklarını soyduğunuz kestaneleri pilice katın, 10 dakika beraberce pişirip, sıcak sıcak servis edin.
Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.
No: 51
Post Top Ad
Responsive Ads Here
4 Eylül 2013 Çarşamba
Anasayfa
tavuk yemek çeşitleri
tavuk yemek tarifleri
tavuk yemekleri resimli
tavuk yemekleri tarifi
Tavuk yemekleri tarifleri
tavuklu ana yemek
Kestaneli Piliç Tarifi
Kestaneli Piliç Tarifi
Etiketler
# tavuk yemek çeşitleri
# tavuk yemek tarifleri
# tavuk yemekleri resimli
# tavuk yemekleri tarifi
# Tavuk yemekleri tarifleri
# tavuklu ana yemek
Share This
Kim? HikmetSütlüce
tavuklu ana yemek
Etiketler:
tavuk yemek çeşitleri,
tavuk yemek tarifleri,
tavuk yemekleri resimli,
tavuk yemekleri tarifi,
Tavuk yemekleri tarifleri,
tavuklu ana yemek
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Post Bottom Ad
Responsive Ads Here
Author Details
Merhaba! Ben Derya, Sofra Yemek Tarifleri blogunun yazarıyım. Blogumda hem geleneksel Türk mutfağından hem de modern tariflerle dolu içerikler paylaşıyorum. Herkese hitap eden pratik ve lezzetli yemek önerilerimle sofralarınıza ilham katmayı amaçlıyorum. Keyifli pişirmeler!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder