Ispanak Yemeği Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

16 Eylül 2013 Pazartesi

Ispanak Yemeği Tarifi


Ispanak Yemeği Tarifi


Malzemeler;



  • 1 Kg. Ispanak

  • 1 Adet Soğan

  • 6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

  • 1.5 Yemek Kaşığı Pirinç

  • 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası

  • 1 Çay Kaşığı Karabiber

  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz

  • 1 Su Bardağı Kaynar Su


Soğan soyup yemeklik şekilde doğra. Pirinci ayıklayıp, yıkayarak ve yeterli su içerisinde dinlendirilip süzgeçten geçirip bir kenarda beklet.
Ispanaklar çöplerinden ve köklerinden ayırıp minik minik doğrayın. Doğradığınız ıspanakları derin bir kapta bol su içinde bekletip bol bol yıkandıktan sonra toprak ve çamurundan arındığına emin olun.
Tencereye zeytin yağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine soğan ilave edilecek, düşük ısıda kavrulacak. Tencerenin orta yerinden yer açılacak, domates salçası katılacak ve kokusu çıkıncaya kadar kavrulacak. 1 su bardağı kaynar su, karabiber, tuz ilave edilecek tencere karıştırılacak. Yemeğin tuzu karar hale getirilecek. Üzerine ıspanaklar yavaş yavaş ilave edilecek, karıştırılacak. Ispanağın diriliği kaybolup tencereye oturduktan sonra pirinçler ilave edilecek, malzemeler alt üst edilecek. Ocak ısısı yükseltilecek. Tenceredeki malzemeler kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı kapatılacak. Ocak ısı ayarı en düşük ısı konumuna getirilecek. içine koyduğumuz pirinç taneleri yumuşayana kadar pişirilecek.

Ispanak yemeği hazır afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here