Helva Soslu İrmik Tatli Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

22 Eylül 2013 Pazar

Helva Soslu İrmik Tatli Tarifi


Malzemeler :




  • 1 Lt. Süt

  • 1 Su B. Toz Şeker

  • 7 Çorba K. İrmik

  • 1 Çorba K. Nişasta

  • 1 Limon Kabuğu Rendesi

Helva Sosu İçin:



  • 500 Gr. Kakaolu Tahin Helvası

  • 1 Çay B. Süt

  • Ceviz



Hazırlanışı :
İrmiği tencereye koyuyoruz. Sütü döküp çırpma teli ile karıştırarak pişiriyoruz. Nişasta ve limon kabuğu rendesini katıp koyu bir kıvam alana kadar pişiriyoruz.

Teflon kalıbı su ile ıslatıyoruz. Pişen irmiği döküyoruz. Buzdolabında soğumaya bırakıyoruz. Kakaolu tahin helvasını parçalayıp tencereye koyuyoruz. 1 su bardağı sütü döküyoruz.

Akışkan bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Gerekirse biraz daha süt dökebiliriz. Soğuyan irmiği servis tabağına ters çevirip çıkartıyoruz.

Üzerine erimiş helvayı döküyoruz. Ceviz serpip servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here