Çerkez Tavuğu Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

6 Eylül 2013 Cuma

Çerkez Tavuğu Tarifi

Çerkez Tavuğu nasıl yapılır ?

Çerkez Tavuğu Mutfak: Türk Murfağı.

Çerkez Tavuğu Yapım Zorluğu: CokZor.

Çerkez Tavuğu Gerekli Malzemeler;

1 adet tavuk

2 çorba kaşığı sıvı yağ

5 ince dilim ekmek (bayat)

3 su bardağı ceviz içi

8 diş sarmısak

3 su bardağı su

1 tatlı kaşığı karabiber

2 tatlı kaşığı tuz

yarım tatlı kaşığı kırmızı biber

Çerkez Tavuğu Tarifi;

Yıkayıp hazırladığınız tavuğa 3 su bardağı su ve tuz ekleyerek kısık ateşte,

35-40 dakika pişirin. Kemiklerini ayırın, etini lif lif ayirarak ince ince ditin. Servis tabağına düzgünce yerlestirin. Sarımsak, ekmek içi ve cevizi küçük küçük doğrayarak, 3 su bardağı tavuk suyu ve karabiberle karıstırın. Ditilmiş tavuk etinin üzerini bu karışımla kaplayın.Yağın içine kırmızı biberi ekleyerek eriyene kadar ısıtın.

Hazırladığınız yağı tavuğun üzerine dökerek servis yapın.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

No: 150

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here