Çerkez Tavuğu Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

6 Eylül 2013 Cuma

Çerkez Tavuğu Tarifi

Çerkez Tavuğu nasıl yapılır ?

Çerkez Tavuğu Mutfak: Türk Murfağı.

Çerkez Tavuğu Yapım Zorluğu: CokZor.

Çerkez Tavuğu Gerekli Malzemeler;

1 adet tavuk

2 çorba kaşığı sıvı yağ

5 ince dilim ekmek (bayat)

3 su bardağı ceviz içi

8 diş sarmısak

3 su bardağı su

1 tatlı kaşığı karabiber

2 tatlı kaşığı tuz

yarım tatlı kaşığı kırmızı biber

Çerkez Tavuğu Tarifi;

Yıkayıp hazırladığınız tavuğa 3 su bardağı su ve tuz ekleyerek kısık ateşte,

35-40 dakika pişirin. Kemiklerini ayırın, etini lif lif ayirarak ince ince ditin. Servis tabağına düzgünce yerlestirin. Sarımsak, ekmek içi ve cevizi küçük küçük doğrayarak, 3 su bardağı tavuk suyu ve karabiberle karıstırın. Ditilmiş tavuk etinin üzerini bu karışımla kaplayın.Yağın içine kırmızı biberi ekleyerek eriyene kadar ısıtın.

Hazırladığınız yağı tavuğun üzerine dökerek servis yapın.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

No: 150

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages