Çerkez Tavuğu nasıl yapılır ?
Çerkez Tavuğu Mutfak: Türk Murfağı.
Çerkez Tavuğu Yapım Zorluğu: CokZor.
Çerkez Tavuğu Gerekli Malzemeler;
1 adet tavuk
2 çorba kaşığı sıvı yağ
5 ince dilim ekmek (bayat)
3 su bardağı ceviz içi
8 diş sarmısak
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz
yarım tatlı kaşığı kırmızı biber
Çerkez Tavuğu Tarifi;
Yıkayıp hazırladığınız tavuğa 3 su bardağı su ve tuz ekleyerek kısık ateşte,
35-40 dakika pişirin. Kemiklerini ayırın, etini lif lif ayirarak ince ince ditin. Servis tabağına düzgünce yerlestirin. Sarımsak, ekmek içi ve cevizi küçük küçük doğrayarak, 3 su bardağı tavuk suyu ve karabiberle karıstırın. Ditilmiş tavuk etinin üzerini bu karışımla kaplayın.Yağın içine kırmızı biberi ekleyerek eriyene kadar ısıtın.
Hazırladığınız yağı tavuğun üzerine dökerek servis yapın.
Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.
No: 150
Post Top Ad
Responsive Ads Here
6 Eylül 2013 Cuma
Anasayfa
çerkez tavuğu tarifi
tavuk yemeği but
tavuk yemek tarifleri
tavuk yemekleri
tavuk yemekleri fırında
Tavuk yemekleri tarifleri
tavuk yemekleri video
Çerkez Tavuğu Tarifi
Çerkez Tavuğu Tarifi
Etiketler
# çerkez tavuğu tarifi
# tavuk yemeği but
# tavuk yemek tarifleri
# tavuk yemekleri
# tavuk yemekleri fırında
# Tavuk yemekleri tarifleri
# tavuk yemekleri video
Share This
Kim? HikmetSütlüce
tavuk yemekleri video
Etiketler:
çerkez tavuğu tarifi,
tavuk yemeği but,
tavuk yemek tarifleri,
tavuk yemekleri,
tavuk yemekleri fırında,
Tavuk yemekleri tarifleri,
tavuk yemekleri video
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Post Bottom Ad
Responsive Ads Here
Author Details
Merhaba! Ben Derya, Sofra Yemek Tarifleri blogunun yazarıyım. Blogumda hem geleneksel Türk mutfağından hem de modern tariflerle dolu içerikler paylaşıyorum. Herkese hitap eden pratik ve lezzetli yemek önerilerimle sofralarınıza ilham katmayı amaçlıyorum. Keyifli pişirmeler!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder