Zeytinyağlı Domates Dolması Tarifi Domatesli Pirinçli Soğanlı Kuşüzümlü Maydanozlu Dereotlu Dolma, yemek tarifleri, domates dolması yemek tarifi, etli domates dolması, zeytinyağlı domates dolması tarifi, zeytinyağlı domates dolması yemek, domates dolması nasıl yapılır, domates dolması malzemeleri, kıymalı domates dolması, domates dolması hazırlanışı.
Zeytinyağlı Domates Dolması Tarifi
Malzemeleri:
- 12 tane aynı büyüklükte domates
- 1,5 su bardağı pirinç
- İki tane soğan
- Bir tatlı kaşığı şeker
- İki yemek kaşığı kuşüzümü
- Yarım demet maydanoz
- Yarım dereotu (1 çay bardağı kadar)
- Tuz
- İki bardak su
- Karabiber
Yapılışı
Yıkayıp ıslattığın pirinç ve kuş üzümünü harç kabına koyun.
Tuzunu, şekerini, kıyılmış maydanoz, dereotunu, zeytinyağını, karabiberini ince kıydığın soğanı karıştırın dolma içini hazırlamış olduk.
Domateslerin üstünü kapak gibi kesin.
Küçük kaşıkla içini çıkarın yırtmadan.
Tencereye domatesleri dizin.
Harcı eşit şekilde doldurun.
Kapaklarını kapatın.
Zeytinyağı gezdirin.
İki su bardağı su koyun kaynayınca kısık ateşte pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder