biber sosu |
Acı Biberli Domates Sosu Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri- 2 kilo uzun domates
- Yarım kilo acı biber (ya da tatlı )
- 15 diş sarımsak
- 1 çay bardağı sirke
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Ağız tadınıza göre yeteri kadar kaya tuzu
- 2 tatlı kaşığı kadar fesleğen veya maydanoz
Yapılışı
Domatesleri rendenin büyük tarafı ile rendeleyelim.
Tencereye koyup kaynatalım.
Domates rendesi kaynayıp suyu biraz koyu kıvam alınca içine saplarını ayıklayıp ince ince doğradığımız biberleri, rendelediğimiz sarımsakları, sirke, fesleğen, zeytinyağı ve tuzunu ilave edelim.
5 dakika daha kısık ateşte kaynatalım.
Sosumuzu sıcakken kavanozlara paylaştıralım kapaklarını vakumlanması için sıkıca kapatıp ters çevirelim..
Soğumaları için bu şekilde bekletelim.
Notlar:
*Sizde benim gibi çok acı sevmeyenlerdenseniz biberi acı tatlı karışık kullanabilirsiniz.
*Sosunuz çok sulu olmasın derseniz uzun etli domates(bardak domates) kullanmalısınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder