Klasik çorbalara alternatif bir lezzet. Yeşil mercimek ve nohutu sevenlerdenseniz denemenizi tavsiye ediyorum. Mercimek, nohut ve buğdayı bir seferde iki-üç pişirmelik haşlar, buzlukta porsiyon şeklinde saklarsanız çok da pratik bir şekilde farklı bir çorba hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1/2 su bardağı haşlanmış buğday
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ (ben zeytinyağ kullandım)
- 2 yemek kaşığı (silme) un
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 adet kurusoğan
- 2 adet Maggy Tavuk Bulyon
- Kotanyi Kuru Nane
- Kotanyi Karabiber
- Kotanyi Kırmızı Biber
- Tuz
- Su
Kurusoğanları ufak ufak doğruyoruz. Çorba tenceremize sıvıyağımızı koyup soğanlarımızı kısık ateşte soteliyoruz. Soğanlar kavrulduktan sonra unu ekliyoruz. Sıcak su hazırlıyoruz. Salçaları bir kasede 1 su bardağı sıcak suyla açıyoruz. Unun kokusu çıkınca salçalı suyu ekleyip hızla karıştırıyoruz. Bu aşamadan sonra ben el blendırı ile bir iki sefer karıştırıyorum. Bu hem topaklanmayı engelliyor hem de soğanların iyice parçalanmasını sağlıyor. Bu işlemden sonra 4 su bardağı daha sıcak su ilave ediyoruz. Haşlanmış mercimek, nohut ve buğdayı ilave edip, baharatını ve bulyonunu katıyoruz. Kısık ateşte 15 dk kadar kaynattıktan sonra servis ediyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder