Kerevizli Mercimek Çorbasi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

15 Ağustos 2013 Perşembe

Kerevizli Mercimek Çorbasi Tarifi

Kerevizli Mercimek Çorbası

Şimdi başlığı okuyan büyük bir çoğunluk belki de "ıyhhh kereviz mi?" diyecek ya da bu kadar zaman tarif yazmadın başlaya başlaya bunu mu buldun diye içinden geçirecek olabilir :)

Kereviz neden sevilmez pek anlayabildiğim bir şey değil. Bence kokusu da tadı da harika.Hem önyargılı olmayın çünkü ben bunu bir deney ile kanıtlamış bulunmaktayım.Hem de Engin'in üzerinde.Sizlerin de artık çok yakinen bildiğiniz "Dünya Yemek Seçme Şampiyonu" Engin Bey, bu çorbayı bir güzel içti ve yüzde yüz onay verdi :) Ama itiraf ediyorum içinde ne olduğunu baştan söylemedim :)


Malum Ramazan ayındayız. Başlamadan önce düşünmüştüm , yazı henüz bitirmedik, çorba içilir mi acaba diye.. Maşallah 3 günde iki çorba bitirdik bile :) Demek ki insanın canı sıcak da olsa bir çorba çekiyormuş.


Çorbamıza gelince,


Malzemeler:


  • 1 su bardağı kırmızı mercimek

  • 2 adet ufak boy kereviz

  • 1 adet orta boy patates

  • 1 adet orta boy kuru soğan

  • kırmızı biber, kimyon, karabiber, tuz

  • 1 yemek kaşığı tereyağ ya da sıvıyağ (arzuya göre)

  • 1 tepeleme yemek kaşığı salça

  • su

  • 2 adet tavuksuyu bulyon(**arzuya bağlı, gerçek tavuksuyu da kullanılabilir)

Mercimekleri bol su ile yıkayıp bir tencereye koyuyoruz. Kereviz, patates ve soğanı soyup gelişigüzel bir şekilde 3-4 parçaya ayırıp mercimeklerin olduğu tencereye ilave ediyoruz. 6-7 su bardağı kadar su ve bir çay kaşığı tuz ekleyip, tüm malzemeyi kaynatarak pişiriyoruz. Sebzeler iyice piştikten sonra el blendırı ile hepsini iyice eziyoruz. (El blendırı yoksa kevgirden de geçirilebilir)


Bir tavada tereyağını eritip salçayı ilave ediyoruz. Baharatlardan arzu ettiğimiz kadar ekleyip az miktar su ile karışımı sulandırıyoruz. Bir taşım kaynadıktan sonra diğer tarafta ezdiğimiz sebze ve mercimeklerin üzerine döküyoruz ve karıştırıyoruz.Bu aşamada su ilave edilmesi gerekiyorsa bir miktar daha su ekliyoruz.Bulyonları katıp kısık ateşte 10-15 dakika kadar çorbamızı kaynatıyoruz.


Afiyetle,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages