Soğan çorbası Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

27 Ağustos 2013 Salı

Soğan çorbası Tarifi

soğan çorbası
Soğan çorbası nasıl pişirilir ?

Soğan çorbası Mutfak: Türk Murfağı.

Soğan çorbası Yapım Zorluğu: Zor.

Soğan çorbası Gerekli Malzemeler;

500 gr soğan

2 çorba kaşığı un

2 dilim bayat ekmek

5 su bardağı et suyu

2.5 çorba kaşığı tereyağ

3 çorba kaşığı zeytinyağ

1 kahve fincanı kaşar peyniri , rendelenmiş

karabiber, tuz



4 Kişilik


Soğan çorbası Tarifi;

Soğanın kabuklarını soyup, ince ince doğrayın. Ekmek dilimlerini küp küp doğrayın. Tencereye zeytinyağ ve tereyağ koyup ateşe yerleştirin. Yağ kızmaya başladığında doğradığınız ekmekleri yağın içine atıp kızartın. Ekmekler pembeleşdiklerinde bir kevgir yardımıyla yağlarını süzüp, tencereden alın. Daha sonra yağın içine kıyılmış soğanı atın ve soğan pembeleşinceye dek karıştırarak kavurun. Soğan pembeleştiğnde, yağa biraz un serpiştirin ve un renk değişinceye dek karıştırarak kavurun. Unun rengi değiştiğinde, ılık et suyunu ilave edin ve tencerenin kapağını örtüp pişmeye bırakın.Soğanlar iyice piştikten sonra karabiber, tuz ilave edin ve bir taşım daha kaynatıp, ateşten alın. Kızarttığınız ekmek parçaları ve rendelediğiniz kaşar peynirini katın, biraz karıştırıp sıcak sıcak servis yapın.



Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

No: 43

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here