Çorba ve süt ilginç bir konsept gibi gelebilir. Oysa göçmenlerin çorbaları ağırlıklı olarak sütlüdür. Bol proteinli bir çorba bu. Denemenizi tavsiye ederim.
Sütlü mantar çorbası
1 paket mantar
1 tatli kasigi un
1 bardaktan az su
1 corba kasigi şehriye
1/2 litre şekersiz soya sütü
Zeytinyagi
Dereotu
Karabiber,tuz
Mantarlari ufak ufak dograyip tencerede zeytinyagi ile birlikte yuksek ateste cevirmeye baslayin. Mantarlar once suyunu birakacak, sonra bu su buharlasacak. Sulari buharlasinca, azicik un ekleyip biraz da kaynar su ekleyin, sehriyeleri de ekleyip 5 dakika kadar pisirin. Soya sutunu ekleyip icine dereotunu, taze ogutulmus karabiberi ve istege gore tuzu atin. 1-2 dakika daha pisirin. Servis ederken bol dereotu ve istege gore taze ogutulmus karabiber ile servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder