Nohutlu Gül Börek Tarifleri - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

26 Ağustos 2013 Pazartesi

Nohutlu Gül Börek Tarifleri

Virüs mevsiminden fena halde nasibimizi aldık bu sene. Bu virüse veganlık da fayda etmedi malesef, süründürdükçe süründürdü hepimizi. Sonuçta acil destek olarak annem geldi, giderken de “Size ne yapıp bırakayım?” diye sordu. Böyle sorulunca anneme ve kayın valideme hazır cevaplarım var :) Bu defaki cevap “Nohutlu börek” oldu. Bu börekler hem çok lezzetli, hem hafif, hem de çok besleyici. En güzel tarafları da buzlukta çok iyi dayanmaları. Daha tazeyken buzluğa atıyorum birsürüsünü, sabahları çözüp kahvaltıda yiyorum, ya da işe giderken yanıma koyuyorum öylece donmuş halde, çay molasına kadar yenecek kıvama gelmiş oluyorlar.

İşte o tarif :)

Nohutlu Gül Börek Tarifleri


Nohutlu mini gül börekleri

1 su bardağı nohut
1 küçük kuru soğan
1 tatlı kaşığı nane
3 adet yufka
Yeterince yağ ve tuz

Nohutlar haşlanır. Haşlandıktan sonra suyu süzülür, kenarda saklanır.
Nohutlar bir kabın içinde bıraz haşlama suyuyla ezilir. (Arda kalan haşlama suyula da pilav yapılır, çorba yapılır.)
Soğan zeytinyağında kavrulur, en sonunda 1 tatlı kaşığı nane eklenir. Nohutlarla karıştırılarak sıvımsı bir macun elde edilir.İsteğe göre tuz eklenir.
Yufka açılır ve bir tarafı tamamen yağlanıp pizza dilimi gibi 8’e bölünür. Dilimlerin geniş tarafına hazırlanan nohutlu içten sürülür ve biraz dağıtılır. Yufka parçası rulo şeklinde sarılıp gül haline getirilir. Yağlanmış tepsiye dizilir.
Fırına vermeden önce böreklerin üstüne soya sütü veya yağ veya sulandırılmış pekmez veya bu üçünün kombinasyonlarından oluşmuş bir karışım sürülür ki böreklerin üstü kızarsın. Susam ve çörekotu serpilir.
180-200 oC’de üstü kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkınca da çıtır börek istiyorsanız tepsi açıkta bırakılır, yumuşak börek istiyorsanız da böreklerin üstüne azıcık su serpilir ve üstüne bir bez örtülür. Sonra afiyetle yenir.
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages