İşkembe Çorbası Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

26 Ağustos 2013 Pazartesi

İşkembe Çorbası Tarifi

işkembe çorbası
İşkembe Çorbası Mutfak: Türk Murfağı.

İşkembe Çorbası Yapım Zorluğu: CokZor.

İşkembe Çorbası Gerekli Malzemeler;

1 adet dana işkembesi

1 adet yumurta

yarım limon

sarmısak

sirke

tuz


İşkembe Çorbası Tarifi;

Yarım kilo dana kemiğini kaynatın, köpüklerini delikli bir kepçe ile alın. İşkembeden ayrılan üç büyük parçayı, kemiklerin içine atın. Yumuşacık oluncaya dek kaynatın. Pişince kemikleri çıkarıp, atın. Soğuduktan sonra işkembeleri bıçak yardımıyla ince ince kıyın. Bir kaseye iki yemek kaşığı dolusu un, yarım su bardağı soğuk su koyup bulamaç haline gelinceye kadar karıştırın. Sonra kemiğin sıcak suyundan iki kepçe ilave edin ve doğradığınız işkembelerle beraber et suyuna katıp pişirin. İçilecek kıvama geldiğinde ateşten alın. Et suyunda çırpılmış bir yumurta sarısını çorbaya ilave edin.Bir yemek kaşığı tereyağı eritin, biraz soğuduktan sonra toz kırmızı biberi ilave edip, çorbanın üzerine gezdirin. 3-4 diş ezilmiş sannısağa bir miktar sirke ve yarım limon sıkıp, servis yapın.


Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

No: 31

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages