Kadayıf Mantı Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

6 Ağustos 2013 Salı

Kadayıf Mantı Tarifi

Kadayıf Mantı

Türk milleti olarak mantıyı çok severiz. Ve her çeşidini yapmak için üşenmeden uğraşırız. Geçen haftanın tatlı tarifi çikolatalı mantı idi, bu hafta da yine farklı bir tarifle karşınızdayım...

Farklı ve ilginç tarifler arayanlar için birebir bir tarif...


Sevgiler, görüşmek üzere


Kadayıf Mantı

Malzemeler

250 g taze kadayıf (3-4 kisilik)

150-200 g kıyma

1 sogan rendesi

tuz karabiber

2 bardak soguk su (et veya tavuk suyu)



Yoğurt için:


3 su bardağı yoğurt
4 diş sarımsak
Sos için:


1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
2 dal taze kekik
1 dal taze nane
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı


*Kadayıflari parçalamadan 15 cm lik parçalara kesin.

*1 parmak kalınlığında kadayıf tutamı alıp ucuna hazırlanan mantı içinden bir parça koyun.

* Sararak ufak yumaklar hazırlayın.Yağlanmış fırın tepsisine sıkıca dizin.


*Üzerine biraz sıvı yağ gezdirip fırında üzeri ve altı kızarıncaya kadar pişirin.

*Fırından çıkar çıkmaz soğuk et suyunu dökün. (suyun muhakkak soğuk olması gerekiyor)

*Hazırlanan sarımsaklı yoğurt ve salçasını ekleyin ve hemen ikram edin






Yaptığım araştırmalarda üzerine et suyu dökülmeden direkt yoğurt ve sos ile servis edilenler de vardı. Henüz denemediğim için emin olamadım açıkçası. Ama kadayıfı yumuşatmanın daha başarılı bir sonuç elde etmeye neden olacağı düşüncesindeyim. Ama yine de tercih size ait. Siz en iyisimi fırından çıkan kadayıfların üzerine etsuyu dökmeden kurusunun üstüne yoğurt döküp deneyin. Kuru gelirse bir de et sulu deneyin :)))



Efendim bu da et susuz, kuru olanın fotografı :))



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages