Mis gibi çilekler bize manav tezgahlarından göz kırparken çilekli bir tarif yayınlamamak haksızlık olur diye düşündüm ve işte farklı bir lezzetle karşınızdayım...
Çilekler geçmeden denenmeli :))
Sevgiler, görüşmek üzere
Çilekli Baklava
Malzemeler
1 paket baklava yufkası
1 kg çilek
300 gr tereyağ (erimiş)
250 gr fındık (ufalanmış)
şerbeti için
3 bardak su
3 bardak şeker
1 limon suyu
1 paket vanilya ekstraktı (yada 1 paket vanilya)
Yapılışı
Şerbetli tatlıları yapmaya şerbetle başlanması zamandan tasarruf sağlar, çünkü hamur fırından çıktığında şerbetin soğuk dökülmesi gerekiyor hem de vakit kaybetmeden.
Baklava yufkasının boyuna uygun bir tepsi kullanmaya çalışın. Daha küçüğü varsa bir yufkanın köşesinden tutup makasla kesin. Büyüğünü hiç önermiyorum iç malzemesine sahip çıkamayız, kenarından taşarlar. Çilekleri ince ince doğrayıp süzgece koyun, fazla suları aksın. En güzel olanlarını süslemek için ayırın. Ufalanmış fındıkları tavada az kavurun ki yağı açığa çıkıp lezzetlensin, sonra kenara alın. Tepsiyi önce iyice yağlayın. Erimiş tereyağını sağınıza yufkayı solunuza koyun. Ortasına da tepsiyi yerleştirin.Yufkayla başlayın, her katına fırça ile tereyağ sürün. 10 kat yufkadan sonra çilekleri dikkatlice yayın, üstüne fındıkları serpin. Tekrar her kat yufkaya tereyağ sürüp 10. Katta çilek fındıkla kaplayın. 10 kat daha yufka tereyağ dan sonra isterseniz bakavaları İstediğiniz büyüklükte keskin bir bıçakla kesin, piştikten sonra kesmek biraz daha zor. 175 derece ısıtılmış fırında 50 dk pişirin. Nar gibi kızaracak.
Fırından çıkınca üst kısmın yaprak yaprak ayrıldığını göreceksiniz. Güllüoğlu muyuz neyiz. Şerbeti üstüne kepçeyle dökün. Bekleyin içine çekmesini, gerekiyorsa bir kaç kepçe daha dökün. İlk dilim sizin hakkınız. Kocaman tabağa gururla çilekli baklavanızı yerleştirin, çileklerle de süsleyin. Hatta yumuşamış birkaç çilek kalmışsa onları da blendırdan geçirip pudra şekeri ile tatlandırıp sos yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder