Çilekli Baklava Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

6 Ağustos 2013 Salı

Çilekli Baklava Tarifi

Çilekli Baklava

Mis gibi çilekler bize manav tezgahlarından göz kırparken çilekli bir tarif yayınlamamak haksızlık olur diye düşündüm ve işte farklı bir lezzetle karşınızdayım...

Çilekler geçmeden denenmeli :))



Sevgiler, görüşmek üzere


Çilekli Baklava


Malzemeler

1 paket baklava yufkası
1 kg çilek
300 gr tereyağ (erimiş)
250 gr fındık (ufalanmış)

şerbeti için
3 bardak su
3 bardak şeker
1 limon suyu
1 paket vanilya ekstraktı (yada 1 paket vanilya)

Yapılışı

Şerbetli tatlıları yapmaya şerbetle başlanması zamandan tasarruf sağlar, çünkü hamur fırından çıktığında şerbetin soğuk dökülmesi gerekiyor hem de  vakit  kaybetmeden.

Baklava yufkasının boyuna uygun bir tepsi kullanmaya çalışın. Daha küçüğü varsa bir yufkanın köşesinden  tutup makasla kesin. Büyüğünü hiç önermiyorum iç malzemesine sahip çıkamayız, kenarından taşarlar. Çilekleri ince ince doğrayıp süzgece koyun, fazla suları aksın. En güzel olanlarını süslemek için ayırın. Ufalanmış fındıkları tavada az kavurun ki yağı açığa çıkıp lezzetlensin, sonra kenara alın. Tepsiyi önce iyice yağlayın. Erimiş tereyağını sağınıza yufkayı solunuza koyun. Ortasına da tepsiyi yerleştirin.Yufkayla başlayın, her katına fırça ile tereyağ sürün. 10 kat yufkadan sonra çilekleri dikkatlice yayın, üstüne fındıkları serpin. Tekrar her kat yufkaya tereyağ sürüp 10. Katta çilek fındıkla kaplayın. 10 kat daha yufka tereyağ dan sonra isterseniz bakavaları İstediğiniz büyüklükte keskin bir bıçakla kesin, piştikten sonra  kesmek biraz daha zor. 175 derece ısıtılmış fırında 50 dk pişirin. Nar gibi kızaracak.

Fırından  çıkınca  üst kısmın yaprak yaprak ayrıldığını göreceksiniz. Güllüoğlu muyuz neyiz. Şerbeti üstüne kepçeyle dökün. Bekleyin içine çekmesini, gerekiyorsa bir kaç kepçe daha dökün. İlk dilim sizin hakkınız. Kocaman tabağa gururla çilekli baklavanızı yerleştirin, çileklerle de süsleyin. Hatta yumuşamış birkaç çilek kalmışsa onları da blendırdan geçirip pudra şekeri ile tatlandırıp sos yapabilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages