Firin Musakka Yemeği Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

13 Ağustos 2013 Salı

Firin Musakka Yemeği Tarifi

musakka



Şu patlıcanın her haline bayılıyorum...
Musakka ise favori yemeklerimdendir. Bazen tencerede pişirebildiğim gibi bazen de fırına veririm. Her ikisinin de keyfi başka elbette ama yanındaki arkadaşı mis gibi tereyağlı pilav oldu mu nasıl yapıldığına pek takılmamak lazım sanırım :)




musakka



Malzemeler:



  • 3-4 adet patlıcan

  • 3 adet domates

  • 8 adet yeşil biber

  • 1 adet orta boy soğan

  • 300 gr kıyma

  • 4-5 diş sarımsak

  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası

  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası

  • Maydanoz

  • Kızartmak için sıvıyağ

  • tuz, karabiber




Patlıcanları alacalı soyup eşit boyutta halkalar olacak şekilde dilimliyoruz. Tuzlu suda 15-20 dk kadar beklemeye bırakıyoruz.


Havlu kağıtla patlıcanları iyice kuruluyoruz. Bir tavada yaklaşık 2 su bardağı kadar sıvıyağını kızdırıp patlıcanlarımızı kızartıyoruz. Havlu kağıt serdiğimiz bir servis tabağında patlıcanların fazla yağını çektiriyoruz.





Soğanı yemeklik doğruyoruz. Sarımsakları ince ince kıyıyoruz. Derin bir tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyip, soğan ve sarımsakları kısık ateşte soteliyoruz. Soğanlar yumuşayınca kıymayı da ilave edip, beraberce pişirmeye devam ediyoruz. 4 tane biberi doğrayıp, kavrulmakta olan kıymaya ilave ediyoruz. 2 tane domatesin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz. Doğradığımız domatesleri de ekledikten sonra salçaları da katıyoruz.Tuz ve karabiber ilave ediyoruz. İnce kıyılmış maydanozu da katıp 2 çay bardağı su da ekleyerek kısık ateşte bir miktar pişmeye bırakıyoruz.





Bir borcama bir sıra patlıcan dizip üzerine kıymalı karışım yayıyoruz. En üstte patlıcan kalacak şekilde bu işlemi tekrarlıyoruz. Kalan 1 tane domatesi yuvarlak şekilde dilimliyoruz. 4 tane biberi de ortadan ikiye kesip hazırlıyoruz. Musakkanın üzerini domates ve biber ile süslüyoruz. Kıymalı sosun kalan suyundan üzerine gezdirip musakkayı 200 derecede ısıttığımız fırına veriyoruz.





Domates ve biberler kızarınca musakkayı fırından alıyoruz.




Afiyetle & sağlıkla,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages