Firin Patates Oturtma Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

13 Ağustos 2013 Salı

Firin Patates Oturtma Tarifi

fırında patates oturtma




Lezzetli, bilindik, herkesin sevdiği bir kış yemeği daha. Gerçi benim için yaz-kış farketmez ama sanırım yanına güzel bir pilav ve yoğurt ya da turşu ile harika bir menü olur. Tencerede pişirmek yerine bu sefer fırında yaptım. Üzerine de Selanik'te yediğim musakkada yaptıkları gibi galeta unu serptim hakikaten üzeri çıtır çıtır oldu. Denemenizi tavsiye ederim. Klasik bir yemeğe farklı bir dokunuş diyebiliriz sanırım.



Malzemeler:




  • 3 adet orta boy patates

  • Kızartmak için sıvıyağ

  • 100-150 gr kıyma

  • 1 adet rendelenmiş domates

  • 2-3 adet yeşilbiber (ufak doğranmış)

  • 1 yemek kaşığı domates salçası

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

  • 1 adet orta boy kurusoğan

  • 1/2 çay bardağı sıcak su

  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ

  • 2 yemek kaşığı galetaunu

  • tuz-karabiber


Patateslerin kabuklarını soyup eşit yuvarlaklar halinde dilimliyoruz. Yıkadıktan sonra iyice kurulayıp kızgın yağda altın sarısı renk alana dek kızartıyoruz.



Bir tavaya zeytinyağını koyup, ufak ufak yemeklik doğranmış kurusoğanı soteliyoruz. Soğanlar yumuşayınca kıymayı da ilave ediyoruz. Biberleri de ekleyip birlikte pişirmeye devam ediyoruz. Daha sonra salçalar ve domates rendesini ekliyoruz. Baharatını da koyduktan sonra sıcak suyunu ilave edip bir süre kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.(yaklaşık 4-5 dk)



Fırın tepsisine bir sıra patates dizip üzerine hazırladığımız kıymalı sosu yayıyoruz. Kalan patatesleri de sosun üzerine dizdikten sonra üzerlerine galeta ununu serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dk kadar pişiriyoruz.



Sıcak servis ediyoruz.



Afiyetle & sağlıkla,




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here