Ezogelin Çorbası Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

28 Ağustos 2013 Çarşamba

Ezogelin Çorbası Tarifi

ezogelin çorbası
Ezogelin Çorbası Mutfak: Türk Mutfağı.

Ezogelin Çorbası Yapım Zorluğu: CokKolay.

Ezogelin Çorbası Gerekli Malzemeler;

2 çorba kaşiğı un

2.5 çay kaşığı nane

2.5 su bardağı et suyu

2 çorba kaşığı margarin

1/2 çay kaşığı karabiber

1/4 kg kırmızı mercimek

1/2 çay kaşığı kırmızıbiber

Tuz



4 kişilik


Ezogelin Çorbası Tarifi;

Kırmızı mercimeği temizleyin ve bir tencerede kaynattığınız et suyunun içine atın. Mercimek iyice yumuşayıp dağılıncaya dek pişirin. Sonra sügeçten geçirin ve tekrardan tencereye koyup bir süre hafif ateşte bırakın. Bu sırada unu diğer bir kapta hafif ateşte tahta bir kaşıkla devamlı karıştırarak kavurun. Unun rengi değiştiğinde ağır ağır ılık su ilave ederek macun kıvaına getirin ve et sulu mercimeği yavaş yavaş karıştırarak ilave edin.Bunu bir taşım kaynatıp ateşten alın. Diğer bir kapta yağı eritin, içine kırmızıbiber, nane ve karabiber katın. Bu yağı çorbanın üstüne dökün ve bir iki karıştırıp, servis yapın.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.


No: 29

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here