Toyga Çorbası Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

27 Ağustos 2013 Salı

Toyga Çorbası Tarifi

toyga çorbası
Toyga Çorbası nasıl pişirilir ?

Toyga Çorbası Mutfak: Türk Murfağı.

Toyga Çorbası Yapım Zorluğu: Kolay.

Toyga Çorbası Gerekli Malzemeler;

1/3 su bardağı nohut

Yarım bardak dövme

5 bardak su

3 çorba kaşığı un

1.5 bardak yoğurt

4 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı nane

Yeterince tuz

6 kişilik


Toyga Çorbası Tarifi;

Nohut ve dövmeyi 2 bardak su ile bir gün önceden ıslatın. Kalan suyu katıp basınçlı tencerede yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin.

Unu başka bir kapta yoğurtla ezip içine pişme suyundan birkaç kaşık koyarak ılıtın. Yoğurtlu karışımı tencereye azar azar eklerken, çorbayı sürekli karıştırın. Tuzu katıp 10 dakika pişirin.

Yağı tavada eritip naneyi ekleyin. Birkaç kez çevirip ocaktan alın ve çorbanın üzerine gezdirin.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

No: 48

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here