İki gündür hasta yatıyoruz :( Dönemin malum salgınından sanırım ben de nasibimi aldım ve iki seksen evde yatıyorum, işe gidemedim. Hastalık neyse de ilaç alamadığım için biraz sürünücem galiba, o fena. Portakala, limona kuvvet diyoruz biz de ne yapalım. Tabii hastayken en iyi gıda bol limonlu,karabiberli bir kase çorba...
Arşivden bir tarifim kalmış yayınlanmayan , tam da denk geldi. Ezogelin çorbası, klasik çorbalardan, çoğumuzun evinde pişer. Bazı tariflerde soğan kullanılsa da ben ve Engin pek tercih etmediğimiz için, benim tarifimde yok.
Malzemeler: (6 kişilik)
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 3 yemek kaşığı pirinç
- 3 yemek kaşığı ince bulgur
- 1/2 su bardağı domates rendesi (ben yazın hazırladığım domateslerden kullandım)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- tuz, karabiber, kuru nane, kırmızı biber
- 2 adet Maggy Tavuk Bulyon (arzuya göre kullanmayabilir, taze tavuk suyu ile pişirebilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı tereyağ (arzuya göre sıvıyağ da kullanabilirsiniz)
Yapılışı:
- Mercimek, pirinç ve bulguru bol su ile yıkayıp bir tencereye alıyoruz. 3 su bardağı su koyup hepsini birarada pişmeye bırakıyoruz.
- Başka bir tencereye tereyağını koyup salçaları ekleyerek kısık ateşte kavuruyoruz. Domates rendesini ilave ediyoruz. Baharatlarını ve bulyonunu ekliyoruz. Bir miktar sıcak su ilave ederek kısık ateşte 3-4 dk kadar pişiriyoruz.
- Bakliyatlar iyice haşlanınca haşladığımız suya hazırladığımız domatesli sosu katıp karıştırıyoruz.
- Bu aşamada çorbanın kıvamını arzu ettiğiniz akıcılığa getirmek için sıcak su ilave edebilirsiniz.
- Kısık ateşte bir taşım kaynattığımız çorbamızı sıcakken servis ediyoruz.
Afiyetle & sağlıkla,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder