Ezogelin Çorba Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

14 Ağustos 2013 Çarşamba

Ezogelin Çorba Tarifi

Ezogelin Çorbası




İki gündür hasta yatıyoruz :( Dönemin malum salgınından sanırım ben de nasibimi aldım ve iki seksen evde yatıyorum, işe gidemedim. Hastalık neyse de ilaç alamadığım için biraz sürünücem galiba, o fena. Portakala, limona kuvvet diyoruz biz de ne yapalım. Tabii hastayken en iyi gıda bol limonlu,karabiberli bir kase çorba...
Arşivden bir tarifim kalmış yayınlanmayan , tam da denk geldi. Ezogelin çorbası, klasik çorbalardan, çoğumuzun evinde pişer. Bazı tariflerde soğan kullanılsa da ben ve Engin pek tercih etmediğimiz için, benim tarifimde yok.

Malzemeler: (6 kişilik)



  • 1 su bardağı kırmızı mercimek

  • 3 yemek kaşığı pirinç

  • 3 yemek kaşığı ince bulgur

  • 1/2 su bardağı domates rendesi (ben yazın hazırladığım domateslerden kullandım)

  • 1 yemek kaşığı domates salçası

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

  • tuz, karabiber, kuru nane, kırmızı biber

  • 2 adet Maggy Tavuk Bulyon (arzuya göre kullanmayabilir, taze tavuk suyu ile pişirebilirsiniz)

  • 2 yemek kaşığı tereyağ (arzuya göre sıvıyağ da kullanabilirsiniz)


Yapılışı:



  • Mercimek, pirinç ve bulguru bol su ile yıkayıp bir tencereye alıyoruz. 3 su bardağı su koyup hepsini birarada pişmeye bırakıyoruz.

  • Başka bir tencereye tereyağını koyup salçaları ekleyerek kısık ateşte kavuruyoruz. Domates rendesini ilave ediyoruz. Baharatlarını ve bulyonunu ekliyoruz. Bir miktar sıcak su ilave ederek kısık ateşte 3-4 dk kadar pişiriyoruz.

  • Bakliyatlar iyice haşlanınca haşladığımız suya hazırladığımız domatesli sosu katıp karıştırıyoruz.

  • Bu aşamada çorbanın kıvamını arzu ettiğiniz akıcılığa getirmek için sıcak su ilave edebilirsiniz.

  • Kısık ateşte bir taşım kaynattığımız çorbamızı sıcakken servis ediyoruz.




Afiyetle & sağlıkla,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here