Dolgulu Pişi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

6 Ağustos 2013 Salı

Dolgulu Pişi

Dolgulu Pişi

Doğum günü anılarımızı hemen kaleme almak için dün kızımın bloğuna yazı yazmayı tercih ettim. Dün neden tarif yayınlamadığımı merak edenlere hemen açıklayayım :)))
Gelelim günün tarifine...

Pratik hamur işlerini hep sevmişimdir. Bu da onlardan. Hamur kızartmasının birazcık daha değişiği, yada bizim oraların deyimi ile pişi :)))


Sevgiler, görüşmek üzere


Dolgulu Pişi


Malzemeler

Hamur için:
1 kg undan biraz az un
Yarım paket toz maya
1 tatlı kaşığı tuz

İçi için:
3-4 adet domates
100 gr beyaz peynir
Maydanoz

Kızartmak için:
Sıvı yağ



Yapılışı

Hamur malzemeleri karıştırılıp yumuşak hamur elde edilir. Mayalanmaya bırakılır. (1 saat yeterli) İç harcı için maydanoz doğranarak peynirle karıştırılır. Domatesler dilimlenir. Mayalanan hamur 2 ye ayrılır az un ile ayrı ayrı açılır. Açılan hamurun üzerine düz kesilen bir dilim domates üzerine peynirli harç eklenir aralıklı hamurun her yerini kaplayacak şekilde aynı işlem yapılır. 2. hamur parçası ile üzeri örtülür biraz bastırılarak birbirine yapışması sağlanır ve bir bardak yardımıyla kesilir. Kızarmış sıvı yağda kızartılır.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here