Doğum günü anılarımızı hemen kaleme almak için dün kızımın bloğuna yazı yazmayı tercih ettim. Dün neden tarif yayınlamadığımı merak edenlere hemen açıklayayım :)))
Gelelim günün tarifine...
Pratik hamur işlerini hep sevmişimdir. Bu da onlardan. Hamur kızartmasının birazcık daha değişiği, yada bizim oraların deyimi ile pişi :)))
Sevgiler, görüşmek üzere
Dolgulu Pişi
Malzemeler
Hamur için:
1 kg undan biraz az un
Yarım paket toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
3-4 adet domates
100 gr beyaz peynir
Maydanoz
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Yapılışı
Hamur malzemeleri karıştırılıp yumuşak hamur elde edilir. Mayalanmaya bırakılır. (1 saat yeterli) İç harcı için maydanoz doğranarak peynirle karıştırılır. Domatesler dilimlenir. Mayalanan hamur 2 ye ayrılır az un ile ayrı ayrı açılır. Açılan hamurun üzerine düz kesilen bir dilim domates üzerine peynirli harç eklenir aralıklı hamurun her yerini kaplayacak şekilde aynı işlem yapılır. 2. hamur parçası ile üzeri örtülür biraz bastırılarak birbirine yapışması sağlanır ve bir bardak yardımıyla kesilir. Kızarmış sıvı yağda kızartılır.
Hamur malzemeleri karıştırılıp yumuşak hamur elde edilir. Mayalanmaya bırakılır. (1 saat yeterli) İç harcı için maydanoz doğranarak peynirle karıştırılır. Domatesler dilimlenir. Mayalanan hamur 2 ye ayrılır az un ile ayrı ayrı açılır. Açılan hamurun üzerine düz kesilen bir dilim domates üzerine peynirli harç eklenir aralıklı hamurun her yerini kaplayacak şekilde aynı işlem yapılır. 2. hamur parçası ile üzeri örtülür biraz bastırılarak birbirine yapışması sağlanır ve bir bardak yardımıyla kesilir. Kızarmış sıvı yağda kızartılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder