Çikolata severler mutfağa...
Eskiden annem çok kurabiye yaptığından o kurabiyeleri 2 şeyle yemeyi çok severdim. Biri çilek reçeli diğeri de çikolata...
Bugün size çikolatanın ve kurabiyenin voltranı oluşturduğu mükemmel bir tarih vereceğim. Kısaca bu kurabiyemize ev yapımı Biskrem de diyebilirsiniz...
Sevgiler, görüşmek üzere
Çikolata Dolgulu Kurabiye (Ev Yapımı Biskrem)
Malzemeler
3/4 su bardağı yumuşatılmış tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
1/4 su bardağı esmer şeker
2 yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı vanilya
1.5 su bardağı un
Dolgu içinYarım su bardağı krema
1 su bardağı çikolata parçaları (Yada direkt Nutella da olabilir)
Yapılışı
Fırını 190 dereceye ayarlayın. Orta boy bir kapta tereyağını mikserle çırpıp krema haline getirin. Toz şeker ve esmer şekeri ekleyip pürüzsüz hale gelene kadar çırpmaya devam edin. Yumurta sarıları ve vanilyayı ilave edip mikserin orta hızında çırpın. Unu ekleyin ve düşük hızda iyice karışana kadar çırpın. Hamuru alüminyum folyoya sarıp buzdolabında 1 saat bekletin. Dolgusu için çikolatayı benmari usulü eritin ve kremayı ekleyin. Soğuyup donması için bekletin. Hamuru un serptiğiniz tezgaha yayıp merdane ile açın. Kurabiye kalıbıyla veya uygun bir bardakla hamurdan 5 cm’lik daireler çıkarın. Soğuyup katılaşan çikolatadan hamurların ortalarına birer çay kaşığı paylaştırın. Diğer hamurları üzerlerine kapatıp kenarlarını çatalla çizgiler yaparak bastırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, hamurları dizin. 15 dakika pişirin. Dilerseniz pudra şeker serpip servis yapın. Çikolata dolgulu kurabiye artık hazır, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder