kapuska adı doyurucu bir geleneksel Türk güveç türetilmiştir Sonuçta, , Rusça "lahana" inanıyorum. Adı ithal olmasına rağmen, çanak Rusya ve Doğu Avrupa'da yaygın bir çok yüzlü lahana güveç gerçekten Türk, ya da Türk versiyonu. . Kapuska yaygın olarak bilinen ve hevesle Trakya'da tüketilen, Doğu Avrupa etkisi yani Arnavut ve Bulgar göçmenlerin bir sonucu olarak, ve bir de bir sonraki kapı komşusu, Rusya ile Türkiye'nin, Karadeniz Bölgesi'nde
kapuska Türkiye'de farklı şekillerde pişirilir: nohut fasulye, bulgur, pirinç, kıyma, kuzu, sığır eti, ya da vejetaryen. Kapuska
.
1/2 Lirası güveç dana ya da kuzu
1 orta boy lahana, kaba
3 orta boy soğan veya 2 büyük olanlar, doğranmış doğranmış
3 yemek kaşığı tereyağı ya da zeytinyağı
3-4 domates kullanabilirsiniz, doğranmış veya 1 domates doğranmış olabilir
2 yemek kaşığı biber salçası (kırmızı biber salçası bulamazsanız kullanımı domates salçası )
1 yemek kaşığı pul biber pul
su 1 çorba kaşığı kırmızı biber
1 1/2 su bardağı
tuz ve biber
kırmızı sıcak börek ya da herhangi bir sıcak biberi size orta ateşte bir tencerede
-Isı tereyağı istiyorum ve güveç sığır eti ekleyin. Ilk et sulu almak ve
-Bir kez onun nem kaybeder içeri suyu emmek, yumuşak (yaklaşık 5 dakika)
-ekle biber salçası, kırmızı pul biber, kırmızı biber ve soğan kadar pişirin heyecan olacak. Bir birkaç dakika.
-Ekle domates, tuz ve biber ilave edin. 5 dakika pişirin et yumuşayana kadar
-ekle
-Bu arada, kaba lahana doğrayın yıkayın ve durulayın
... - et pişirilir zaman, lahana ilave edin. Sıcak su 1/2 fincan ekleyin. . Yarım saat
lezzetli meyve suyu emmek için huysuz ekmek ile servis yapın
.. Kapuska o acılı ise lezzetli olduğunu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder