Zeytinyağlı Biber Dolmasi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

12 Temmuz 2013 Cuma

Zeytinyağlı Biber Dolmasi Tarifi

Zeytinyağlı mükemmel lezzet yeşil biber dolması tarifi ile iftar sofralarında tadından asla vazgeçilmez lezzet tarifi sizlerle.


ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI TARİFİ – NASIL YAPILIR – KOLAY TARİF – YAPILIŞI





Dünkü tarifimizden sonra bugün de size zeytinyağlı biber dolmasının kolay tarifini veriyorum.  Aslında ilerleyen günlerde bir sürprizim daha olacak, evde nasıl yoğurt yapılacağını anlatacağım.  Şimdilik tarifimize dönelim…





Gerekli Malzemeler:

1 kg. dolmalık yeşil biber

1,5 su bardağı pirinç

2 su bardağı su (içi pişirmek için)

2 çay bardağı zeytinyağı

3 adet domates

3-4 orta boy kuru soğan

1 çay kaşığı toz şeker

2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

2 çorba kaşığı kuş üzümü

1 avuç ince kıyılmış dereotu

1 tatlı kaşığı kuru nane

1 tatlı kaşığı dolma baharı

Yarım limonun suyu

Tuz – karabiber

1,5 bardak sıcak su (dolmayı pişirmek için)
1 çay kaşığı toz şeker (dolmayı pişirmek için)



Zeytinyağlı biber dolması nasıl yapılır – yapılışı:



Biberleri yıkayıp üstten kapaklarını kesin, çekirdeklerini temizleyin.



Zeytinyağlı Dolma içinin hazırlanışı:

Soğanları yemeklik doğrayın.

Pirinci yıkayıp sıcak suda ıslatın.

Tencerede bir çay bardağı zeytinyağını ısıtıp soğanları çok hafif pembeleşinceye kadar kavurun.

Fıstıkları ilave edip kavurmaya devam edin.

Fıstıklar da pembeleşince pirinci süzüp ilave edin ve biraz daha kavurun.

Kuş üzümünü, tuzu, şekeri koyup 2 su bardağı suyu da ilave edip, pirinçler suyu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
2 adet domatesi yıkayıp küçük küçük kesin.

Pirinçler suyunu çekince, nane, dereotu, yenibahar, küçük kesilmiş domatesler ve limon suyunu da ekleyip karıştırın.



Zeytinyağlı dolmanın pişirmek üzere hazırlanışı:

Biberlerin içini yukarıda hazırladığınız harç ile doldurun.

Bir adet domatesi kesip biberlerin üzerine kapak gibi kapatın.

Derince bir tencereye dolmaları dizin.

1,5 su bardağı sıcak su, 1 çay kaşığı şeker ve bir çay bardağı zeytinyağını da karıştırıp tencereye dökün.

Kısık ateşte biberler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Soğuk servis edin.

Servis ederken üzerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirebilirsiniz.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here