Kiymali Kabak Dolmasi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

12 Temmuz 2013 Cuma

Kiymali Kabak Dolmasi Tarifi

İftar menüsü için güne özel kabak dolma tarifi ile sizlere güzel bir paylaşım sunuyoruz.


KOLAY ETLİ KABAK DOLMASI TARİFİ – KIYMALI KABAK DOLMASI NASIL YAPILIR – KOLAY TARİF – YAPILIŞI




Madem dolmalardan gidiyoruz, sizler için bugünkü tarifimiz de en kolay tarifi ile etli kabak dolması yapılışı…







Malzemeler:

4 adet kabak

1 orta boy kuru soğan

250 gr dana / kuzu karışık kıyma

1 kahve fincanı sıvıyağ

1 çay bardağı pirinç

1 avuç ince kıyılmış dereotu

1 yemek kaşığı domates salçası

Yarım çay bardağından biraz az su (iç harc için)
1 su bardağı sıcak su (dolmayı pişirirken kullanmak için)

1 çay kaşığı dolmabaharı

Tuz - karabiber



Nasıl yapılır – yapılışı:

Pirinci yıkayıp sıcak ve tuzlu suda bekletin.

Soğanı yemeklik doğrayın.

Kabakların kabuğunu kabak oyacağının tırtıklı kenarı ile kazıyın.

Kabakların tepesini kesin ve kabakları ikiye bölün.

Kabak oyacağı ile kabakların içini – diplerini delmeden – oyun (çıkan içleri atmayın, bir kenarda saklayıp kabak mücver yapmak için kullanabilirsiniz).



Dolmanın içinin hazırlanışı:

Bir kapta soğanı, kıymayı, salçayı, dereotunu, suyu, yarım kahve fincanı sıvıyağı, tuz – karabiber ve dolma baharını karıştırıp yoğurun.

Pirinci süzün ve kıymalı karışıma ekleyip karıştırın.



Dolmanın pişirmek için hazırlanışı:

Yukarıda hazırladığınız harcı kabakların içine doldurun.

Kabakları dik biçimde derince bir tencereye yerleştirin.

1 bardak sıcak su ve yarım kahve fincanı sıvıyağı karıştırıp tencereye dökün.

Kısık ateşte kabaklar ve pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.

(su çok eksilirse sıcak su takviyesi yapabilirsiniz).



Sıcak servis edin.  


Etli / kıymalı kabak dolmasının yanında ne yenir?  Kabak dolmasının yanında yoğurt çok güzel gider.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here