İftar menüsü için güne özel kabak dolma tarifi ile sizlere güzel bir paylaşım sunuyoruz.
KOLAY ETLİ KABAK DOLMASI TARİFİ – KIYMALI KABAK DOLMASI NASIL YAPILIR – KOLAY TARİF – YAPILIŞI
Madem dolmalardan gidiyoruz, sizler için bugünkü tarifimiz de en kolay tarifi ile etli kabak dolması yapılışı…
Malzemeler:
4 adet kabak
1 orta boy kuru soğan
250 gr dana / kuzu karışık kıyma
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çay bardağı pirinç
1 avuç ince kıyılmış dereotu
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağından biraz az su (iç harc için)
1 su bardağı sıcak su (dolmayı pişirirken kullanmak için)
1 su bardağı sıcak su (dolmayı pişirirken kullanmak için)
1 çay kaşığı dolmabaharı
Tuz - karabiber
Nasıl yapılır – yapılışı:
Pirinci yıkayıp sıcak ve tuzlu suda bekletin.
Kabakların kabuğunu kabak oyacağının tırtıklı kenarı ile kazıyın.
Kabakların tepesini kesin ve kabakları ikiye bölün.
Kabak oyacağı ile kabakların içini – diplerini delmeden – oyun (çıkan içleri atmayın, bir kenarda saklayıp kabak mücver yapmak için kullanabilirsiniz).
Dolmanın içinin hazırlanışı:
Bir kapta soğanı, kıymayı, salçayı, dereotunu, suyu, yarım kahve fincanı sıvıyağı, tuz – karabiber ve dolma baharını karıştırıp yoğurun.
Pirinci süzün ve kıymalı karışıma ekleyip karıştırın.
Dolmanın pişirmek için hazırlanışı:
Yukarıda hazırladığınız harcı kabakların içine doldurun.
Kabakları dik biçimde derince bir tencereye yerleştirin.
1 bardak sıcak su ve yarım kahve fincanı sıvıyağı karıştırıp tencereye dökün.
Kısık ateşte kabaklar ve pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
(su çok eksilirse sıcak su takviyesi yapabilirsiniz).
Sıcak servis edin.
Etli / kıymalı kabak dolmasının yanında ne yenir? Kabak dolmasının yanında yoğurt çok güzel gider.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder