Terbiyeli Ekşili Köfte Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

12 Temmuz 2013 Cuma

Terbiyeli Ekşili Köfte Tarifi

Yapılışı kadar lezzetine doyum olmayan ekşili köfte tarifi iftar sofralarınıza özel sizler için paylaşıyoruz.


KOLAY TARİF - TERBİYELİ EKŞİLİ KÖFTE TARİFİ – NASIL YAPILIR – YAPILIŞI


KOLAY TERBİYELİ EKŞİLİ KÖFTE TARİFİ – NASIL YAPILIR – EKŞİLİ KÖFTELİ ÇORBA YAPILIŞI




Bugünkü tarifimiz kolay yapılışı ile terbiyeli ekşili köfte tarifi.  İster yemek, isterseniz de çorba olarak tüketebilirsiniz.





Malzemeler:

250 gram dana/kuzu karışık kıyma

1 orta boy kuru soğan

Bir avuç ince kıyılmış maydanoz

1,5 çay bardağı pirinç

1 yemek kaşığı tereyağ

Tuz – karabiber

2 çay kaşığı kimyon

1 su bardağı kadar un

4 su bardağı su

Terbiyesi için:

1 limonun suyu

1 yumurta sarısı





Yapılışı:

Pirinci yıkayın, süzün.

Soğanı rendeleyin.

Bir tepsiye unu yayın.

Yoğurma kabında, kıyma, soğan, pirinç, maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu karıştırıp iyice yoğurun.

Kıymadan parçalar koparıp elinizle küçük toplar yapın.

Bu küçük topları unlanmış tepsiye dizin ve tepsiyi ileri geri sallayarak köftelerin unla kaplanmasını sağlayın.

Tencerede tereyağını eritin, üzerine suyu koyun ve biraz tuz ekleyin.

Köfteleri bu suya atıp orta ateşte 20-25 dakika pişirin.

Yemeğin terbiyesini hazırlamak için başka bir kasede yumurta sarısını ve limon suyunu çırpın.

Yemeğin suyundan 2 çorba kaşığı kadar bu karışıma ekleyin ve karıştırın.

Bu terbiyeyi azar azar tencereye ilave edin ve eklerken yavaş yavaş karıştırın.

Terbiyeyi karıştırdıktan sonra bir iki dakika daha pişirip tencereyi ateşten alın.

Sıcak servis edin.

Dilerseniz servis ederken üzerini kırmızı biber ve kuru nane ile de süsleyebilirsiniz.  Ya da küçük bir sahanda bir parça tereyağını kızdırıp, içine kuru nane, kırmızı biber ve biraz sumak ekleyip, bir iki çevirdikten sonra ateşten alıp yemeğin üzerinde gezdirebilirsiniz.



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages