Erikli Et Yemeği Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

12 Temmuz 2013 Cuma

Erikli Et Yemeği Tarifi

Bugün size iftar sofralarınız için farklı bir et yemeği tarifi ile merhaba demek istiyrorum.


DEĞİŞİK BİR ET YEMEĞİ TARİFİ - KOLAY TARİF - ETLİ YEŞİL ERİK YEMEĞİ TARİFİ – EKŞİ YEŞİL ERİKLİ KUŞBAŞI ET NASIL YAPILIR – YAPILIŞI

ETLİ YEŞİL ERİK YEMEĞİ TARİFİ – EKŞİ YEŞİL ERİKLİ KUŞBAŞI ET NASIL YAPILIR – YAPILIŞI








Bugün sizlere yeşil erikle yapılan bir et yemeği tarifi vermek istiyorum.





Malzemeler:

1 kahve fincanı sıvıyağ

1 orta boy kuru soğan

200 gram dana / kuzu kuşbaşı et

2 su bardağı sıcak su

2 su bardağı ekşi yeşil erik

1 kahve fincanı bulgur

1 domates

1 çay kaşığı kuru nane (isteğe bağlı)

Tuz – karabiber - kimyon



Yapılışı:

Domatesi rendeleyin.

Soğanı yemeklik doğrayın.

Tencerede sıvıyağı ısıtıp soğanları pembeleşene kadar kavurun.

Soğanlar pembeleşince kuşbaşı eti ekleyip kavurmaya devam edin.

Etler suyunu bırakıp tekrar çekince, tuz – karabiberi , bir tutam kimyonu, erikleri , bulguru ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyin ve kısık ateşte erikler ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin.

(Pişirirken su çok azalırsa sıcak su takviyesi yapın ki dibi tutmasın)

Etler ve erikler yumuşayınca domates rendesini ekleyip 10 dakika kadar daha pişirin.

Servis ederken üzerine nane serpebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here