Erikli Et Yemeği Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

12 Temmuz 2013 Cuma

demo-image

Erikli Et Yemeği Tarifi

Responsive Ads Here

Bugün size iftar sofralarınız için farklı bir et yemeği tarifi ile merhaba demek istiyrorum.


DEĞİŞİK BİR ET YEMEĞİ TARİFİ - KOLAY TARİF - ETLİ YEŞİL ERİK YEMEĞİ TARİFİ – EKŞİ YEŞİL ERİKLİ KUŞBAŞI ET NASIL YAPILIR – YAPILIŞI

ETLİ YEŞİL ERİK YEMEĞİ TARİFİ – EKŞİ YEŞİL ERİKLİ KUŞBAŞI ET NASIL YAPILIR – YAPILIŞI





Ads%C4%B1z2



Bugün sizlere yeşil erikle yapılan bir et yemeği tarifi vermek istiyorum.





Malzemeler:

1 kahve fincanı sıvıyağ

1 orta boy kuru soğan

200 gram dana / kuzu kuşbaşı et

2 su bardağı sıcak su

2 su bardağı ekşi yeşil erik

1 kahve fincanı bulgur

1 domates

1 çay kaşığı kuru nane (isteğe bağlı)

Tuz – karabiber - kimyon



Yapılışı:

Domatesi rendeleyin.

Soğanı yemeklik doğrayın.

Tencerede sıvıyağı ısıtıp soğanları pembeleşene kadar kavurun.

Soğanlar pembeleşince kuşbaşı eti ekleyip kavurmaya devam edin.

Etler suyunu bırakıp tekrar çekince, tuz – karabiberi , bir tutam kimyonu, erikleri , bulguru ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyin ve kısık ateşte erikler ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin.

(Pişirirken su çok azalırsa sıcak su takviyesi yapın ki dibi tutmasın)

Ads%C4%B1zEtler ve erikler yumuşayınca domates rendesini ekleyip 10 dakika kadar daha pişirin.

Servis ederken üzerine nane serpebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *