Sofra Yemek Tarifleri - Cevizli Bal Kabağı Tatlısı Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

23 Aralık 2013 Pazartesi

Sofra Yemek Tarifleri - Cevizli Bal Kabağı Tatlısı Tarifi

Sofra Yemek Tarifleri - Cevizli Bal Kabağı Tatlısı Tarifi Pratik Yapılışı..
Malzemeler:

1 kilo bal kabağı
1 su bardağı toz şeker

Cevizli Bal Kabağı Tatlısı Tarifi:

Kabaklar yıkanır, doğranır ve tencereye dizilir.
Üzerine şeker serpilir ve üserindeki şeker eriyip sulanıncaya kadar kapağı kapalı bekletilir.(ben 1 gece bekletiyorum)

Bekletilen kabaklar ocağa alınır önce har sonra kısık ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Pişen kabaklar fırın tepsisine alınır ve üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirilir.
Piştikten sonra üzerine ceviz serpilip servis yapılır.

Bal Kabağı Pasta Tarifi Buradan Ulaşabilrisiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here