Meyvali Baklava Tatlisi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

12 Temmuz 2013 Cuma

Meyvali Baklava Tatlisi Tarifi

Ramazan Bayramı için ikram tatlıları olarak en çok sevilen baklava tatlı tarifi ile sizler bu kez MEYVELİ BAKLAVA tarifi sunuyoruz.

Malzemeler
1 adet yufka
Kuru meyveler (incir, kayısı, hurma, erik)
1 adet muz
birkaç adet çilek
Ceviz, fındık, badem
Bal
Tarçın
Kızartmak için
Sıvıyağ
Sosu için
100 ml krema
Yarım çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı bal
1 çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
1 tatlı kaşığı muz likörü


MEYVELİ BAKLAVA TARİFİ

Öncelikle sosunu hazırlayın. Bunun için, krema ve diğer malzemeyi çırpın. Meyveleri ve kuruyemişleri küçük doğrayıp, karıştırın. Baklava için de yufkayı ikiye bölün. İç malzemelerden dilediğiniz miktarda içine koyup, sigara böreği gibi sarın. Kızgın sıvıyağda kızartın. Meyveli yufkaları 4 parmak genişliğinde, verev şekilde kesin. Sosu soğuk olarak servis tabağına alın. Üzerine baklava dilimlerini koyup servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here