Orta okuldayken yazları 1 ay anneannemlerde kalırdık kuzenler falan cümbür cemaat...
O dönemlerden aklımda kalan nadide anılardan biri de anneannemin yaptığı zerdelerdir...
Safranbolu gezisinde yaşadığım safran allerjisi deneyiminden sonra cesaret edip yiyebilir miyim bilmiyorum fakat hayatında hiç zerde yemeyen biri varsa bence mutlaka bu tarifi denemeli...
Sevgiler, görüşmek üzere
Zerde
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç,
1 çorba kaşığı kuşüzümü,
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık,
1 çorba kaşığı patates nişastası,
1,5 çorba kaşığı toz şeker,
1 çorba kaşığı gülsuyu,
yarım çay kaşığı safran,
8 bardak su.
Yapılışı:
Pirinç ayıklanır, yıkanır.
Tencereye 7 bardak su konur, kaynatılır. Sonra pirinçler ilave edilir.
Yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Nişasta bir kaba konur, 1 bardak su ilave edilir, ezilir. Sonra, pirincin bulunduğu tencereye dökülür.
Safran 1 fincan sıcak suda eritilir. O da tencereye dökülür.
Şeker ile limonsuyu ilave edilir. 1-2 taşım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır.
Kaselere boşaltılır. Üstlerine kuşüzümü ile fıstık serpiştirilir. (Farklı malzemelerle de süsleme yapılabilir)
Soğuduktan sonra servis yapılır.
Post Top Ad
Responsive Ads Here
28 Temmuz 2013 Pazar
Kolay Zerde Tarifi
Etiketler
# serde nasıl yapılır
# Sütlü Tatlılar
# Zerde
# zerde tarifi
Share This
Kim? HikmetSütlüce
zerde tarifi
Etiketler:
serde nasıl yapılır,
Sütlü Tatlılar,
Zerde,
zerde tarifi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Post Bottom Ad
Responsive Ads Here
Author Details
Merhaba! Ben Derya, Sofra Yemek Tarifleri blogunun yazarıyım. Blogumda hem geleneksel Türk mutfağından hem de modern tariflerle dolu içerikler paylaşıyorum. Herkese hitap eden pratik ve lezzetli yemek önerilerimle sofralarınıza ilham katmayı amaçlıyorum. Keyifli pişirmeler!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder