İrmikli Muhallebili Tart Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

28 Temmuz 2013 Pazar

İrmikli Muhallebili Tart Tarifi

Lezzetli tatlılar olarak size Irmıklı Muhallebi tarifini sunuyoruz.

Herkese merhaba, 

Haftasonları için misafiriniz var...
Cuma akşamından tatlınızı yaptınız dolaba koydunuz ki dinlensin, tadı yerine gelsin...
Ve büyük gün geldi...
Tüm maharetinizle hazırladığınız ikramları tabaklara yerleştirip gelen güzel yorumlarla grurlanmak için sabırsızlanıyorsunuz...
Fakat o da ne, tatlınızı dilimlemeye çalışırken paramparça yaptınız...
Her ne kadar mükemmel bir tadı olsada tabağınıza hiç yakıştırmadığınız için acaba tatlıyı gün yüzüne çıkartsam mı, yoksa misafirler gittikten sonra ev halkı olarak biz mi yesek noktasında kararsızsınız...

Yukarıdaki sorunu sıkça yaşıyorsanız en iyisi kişi başı hazırlanan ve kolayca servis edilebilen tatlıları tercih edin. Örnek mi Şekil 1A :)))

Sevgiler, görüşmek üzere...

İrmikli Muhallebili Tart

Malzemeler:

200 gr un
55 gr pudra şeker (dolu dolu 2 kahve fincanı)
1 yemek kaşığı kakao
125 gr soğuk tereyağı
1 yumurtanın sarısı

Muhallebi malzemeleri:
   1 litre süt
   6 yemek kaşığı irmik
   6 yemek kaşığı toz şeker


Üzeri için:
   Çikolata sos


Yapılışı:
Kakaolu tart hamuru hazırlanışı:
Tart hamuru için unu bir kaba eleyin. Pudra şekeri ve kakaoyu ekleyip harmanlayın. Küp şeklinde kesilmiş tereyağını ilave edip ekmek kırıntısı görünümünde oluncaya kadar parmak uçlarınızla karıştırın. Yumurta sarısını ilave edip yoğurun. Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 1 saat bekletin. Hamuru iki yağlı kağıt arasında tart yada tartölet kalıbından daha büyük açın. Üstte bulunan yağlı kağıdı kaldırın. Altta bulunan yağlı kağıtla birlikte hamuru yağlanmış tart kalıbı üzerine ters çevirerek alın. Elinizle hafifçe bastırarak hamuru kalıbın içine yerleştirin. Yağlı kağıdı hamurun üzerinden alın. Kenarından taşan hamuru bıçakla kesin. Üzerini çatalla ara ara delin. Üzerine yağlı kağıt serip ağırlık yapması için kuru bakliyat serpin.

Tartın hazırlanışı:

Küçük tart kalıplarının içine yerleştirdiğiniz tart hamurlarını, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Üzerlerinde bulunan kuru bakliyatları yağlı kağıtla birlikte alıp soğumaya bırakın. Muhallebi için, süt, irmik ve şekeri bir tencereye alıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Tart hamurlarının içine paylaştırın. Üzerlerine çikolata sos gezdirip servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here