Davet Sofrasi Önerileri (Tatlilar) - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

28 Temmuz 2013 Pazar

demo-image

Davet Sofrasi Önerileri (Tatlilar)

Responsive Ads Here
Yemek tarifleri olarak Temmuz Ayı 4. Haftası Özel Tarifler ile Devam Ediyoruz.  

S%C3%BCtl%C3%BC+tatl%C4%B1HAFTANIN TARİFİ TATLILAR


Herkese merhaba,

Pazartesi gününün tarifinde yılbaşı mezelerine yer vermiştik, şimdi de sıra yılbaşı tatlılarında...

Mükellef bir yılbaşı sofranız olacaksa güzel de bir tatlınız olmalı. Ama eğer meze ve yemekleri abartırsanız gecenin sonunda tatlıya kimsenin yeri kalmayabilir. O nedenle bu dengeye özen gösterin.



Basit fikirlere ait tarifleri vermeyeceğim. Sadece kompleks olanlara ait tarifleri buradan vereceğim. Ama tarifini istediğiniz bir tatlı varsa lütfen bana yazın :)))
Sevgiler, görüşmek üzere





Davet Sofrası Önerileri (Tatlılar)
Sütlü tatlılar: Ağır yemeklerden sonra sütlü tatlılar tercih edilmelidir. Puding, spangle, muhallebi vb tercih edebilirsiniz. Mesele onu süslemekte, mutlaka kuplarda yada enteresan sunuş şekilleri ile sunun ki basit durmasın. Üstlerine kremşanti yada çikolata sos dökebilir, kuruyemişlerle süsleyebilirsiniz. Yada balkabağı püresi, meyve püreleri ile renklendirin.







balkaba%C4%9F%C4%B1


Davet Kurabiyeleri: Farklı kalıplar kullanarak kurabiyeler yapabilir, onları şeker hamuru ile basitçe süsleyebilirsiniz. Hatta kurabiyelerinizle sofranızda minik bir yılbaşı ağacı bile yapabilirsiniz.


a%C4%9Fa%C3%A7





a%C4%9Fa%C3%A7.2


Davet Çöreği: Çörek bizim kültürümüzde fazla yer almasa da çeşitli avrupa ülkelerinde yılbaşı sofralarının olmazsa olmazı olan çöreklerden yapmak


%C3%A7%C3%B6rek


Çikolatalı atıştırmalıklar: Elbette yılbaşı çerezsiz olmaz. Ama siz çerezlerinizi çikolata ile karıştırarak daha da vazgeçilmez bir lezzet elde edebilirsiniz :))
(Arzu ettiğiniz çerezleri küçük bir kalıba yerleştirin. Küçük mufflin kağıtları da kullanabilirsiniz. Ardından erittiğiniz çikolatayı boşluklara doldurun. Hepsi bu kadar)



%C3%A7ikolata.2

Çikolatalı muz: Muzları dilimleyip tahta şişlere geçirip eritilmiş çikolataya batırın, ardından istediğiniz gibi süsleyin :)



muz



Çikolatalı toplar: Yarım paket petibör, 2 muz, 1 tatlı kaşığı balı karıştırın (Petibörler robotta çekilmeli) ardından elinizle top yapıp çubuklara saplayın ve istediğiniz tür çikolataya batırıp dilediğiniz gibi süsleyin





%C3%A7ikolatal%C4%B1+toplar



Volcano: Tuzla balıkçısına her gidişimizde balıkları biran önce bitirip Volcanoya geçmek istiyorum. Benim yılbaşı için favori tatlım fakat tek bir handikap var. Bunu sıcak sıcak yapımının hemen akabinde yemelisiniz, ama meraklanmayın çok basit bir tatlıdır. Kolayca yapabilirsiniz.


Malzemeler


5 yumurta
5 yumurta sarısı
125 gr şeker
125 gr un
250 gr tereyağı
250 gr (bitter, fındıklı, portakallı) çikolata
10 adet aliminyum sufle kalıbı



Yapılışı


Tereyağını eritip içine rendelenmiş çikolataları ilave ediyoruz.Krema kıvamına gelince yumurtaları teker teker ekleyip Braun multiguik 5 ile çırpıyoruz.Şeker ve unu da ilave edip kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.Kalıpları önce tereyağına sonra una buluyoruz.Kalıplara paylaştırdıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-12 dk. çökmeden alınır.




volkano





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *