Kalbim Mercimekte Kaldi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

6 Temmuz 2013 Cumartesi

Kalbim Mercimekte Kaldi

Haslanmis mercimekleri Gulenay'in tarifi gibi mercimek koftesi yapmak icin kullanmayi dusunuyordum. Iftara 25 dakika kala mutfaga girince tavada kizartmayi gozum almadi. (eve de bi 5 dakika once girmistim zaten) . Firini patates cipsi icin acmisken firinda pisireyim dedim. Turkiye'den getiridigim kalp seklindeki kek kalibini kullaninca da bu ismi uygun gordum . Romantik olmus degil mi?



Malzemeler
Yarim su bardagi haslanmis yesil mercimek (hafif robottan gecirilmis)
Yarim bardak un
1 sogan (robotta inceeecik olmus)
1 yumurta
1 kucuk havuc (istege gore az olur, cok olur hatta hic olmaz; renk katsin diye kullandim )

Arzu edilirse maydanoz, baharatlar ve uzerine peynir rendesi


Yapilis
Malzemeleri karistirip hamurumsu kivami olusturun. Kek kalibini guzelce yagladigim icine ayrica yag eklemedim ama malum yemegin yaglisi makbul bizde:) Kati sivi yag eklemesi yapabilirsiniz... Neyse uzerine biraz peynir serptim. Hemen ativerdim firinaaa… Corbayi ictikten sonra mideye indirmeden aceleyle resmini cekiverdik, uzerinden dumani cikiyor farkettiniz mi bilmem. Sunum filan aramayin-sorry Reyhan- actik kardesim naapalim :=) Bu kalpli kek kalibi olayi hosuma gidiyor. Nilgun’un deyimiyle “Size olan sevgimi yemege yansittim” …

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here