Kabak Kroket Pratik Tarif - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

28 Temmuz 2013 Pazar

Kabak Kroket Pratik Tarif

Haftanın Yemek Tarifi Kabak Kroket hizlı ve Pratik resimli anlatımlar ile karşınızdayız.

Bazıları kabağı çok sevmez fakat ben çok severim. Hele market rafında taptaze su gibi kabakları görünce asla dayanamam kesin alırım.

Kabak mı kabakla ne yapabilirim ki yiyorsanız yanılıyorsunuz kabakla birsürü yemek, tatlı yada atıştırmalık yapabilirsiniz. İşte kabak kroket bunlardan biri... orjinal tarifte hardal ve mayonez içeren bir sos tarifi de vardı. Her ikisinden de hoşlanmadığım için ben yazmayacağım. Arzu eden tarifi siteden öğrenebilir. Bence yoğurtlu bir sos çok daha başarılı olur :))

Görüşmek üzere...

Kabak Kroket

Malzemeler

3 orta boy kabak
1 su bardağı ekmek kırıntısı
Yarım bardak rendelenmiş parmesan peyniri
1 çarba kaşığı baharat
2 yumurta

Yapılışı

Kabakları parmak formunda ve boyuna çubuklar oluşturacak şekilde kesin



Kabak çubukları süzgece koyun ve üzerine 1 yemek kaşığı tuz serperek yarım saat süzülmeleri için süzgeçte bırakın




Kabakları fazla tuzundan arındırmak için yıkayın ve iyice kurulayın

Öncelikle fırınınızı 220 dereceye ısıtın

1 su bardağı ekmek kırıntısı, yarım bardak parmesan rendesi ve 1 kaşık pizza baharatını karıştırın




Diğer bir kasede 2 yumurtayı kırın ve karıştırın, kabak çubuklarını önce yumurtaya sonra diğer karışıma bulayın




Fırın tepsinizi yağlı kağıtla kaplayın, kabak çubuklarını tepsiye dizin ve tepsiyi fırına verin. Pişmeleri 15 dakika alacaktır.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here