İftar Sofrasina Patetesli Rulo Börek - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

10 Temmuz 2013 Çarşamba

İftar Sofrasina Patetesli Rulo Börek

Ramazan iftar soflarında kolayca yapılacak patatesli rulo börek tarifi ile sizlere güzel bir sunum hazırladık.


Çok basit ve kolay yapılabilen bir börek tarifi veriyorum. Şık görünümlü az malzemeli rulo böreği yapın ve buzdolabında tutun. İstediğiniz zaman böreğinizi dilimleyin ve pişirin; o kadar.



Hafif bir iftar yemeği ve sahur için rulo börekler.







MALZEMELER


  • 3 adet yufka

  • 125 gr. tereyağ veya margarin
İçi İçin:


  • 4 adet orta boy patates

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 tutam maydanoz

  • Karabiber

  • Kırmızı biber

  • Tuz

YAPILIŞI


  1. Önce içi hazırlayın. patatesleri haşlayın. Küçük doğrayıp çatalla ezin. 

  2. İçine ince doğranmış maydanoz, karabiber, kırmızı pulbiber, tuz ve zeytinyağı ekleyip karıştırın.

  3. Tereyağını eritin. Yufkalardan birini tezgahta açın. İçine tereyağ sürün. İkinci yufkayı üzerine yerleştirip yine tereyağ sürün. (Tereyağının çoğunu birinci ve ikinci kata sürün. Üçüncü kat için 1 kaşık yağ yeterli olur.) Üçüncü yufkayı yerleştirin. Kalan tereyağını sürün.

  4. Patatesli içi yufkaların üzerine serpin. İki kenarını 4-5 cm. kadar içi katlayın. Katlamadığınız kenardan başlayıp rulo şeklinde yufkaları sarın. Büyük bir rulo börek elde edeceksiniz.

  5. Vaktiniz varsa böreği streçe sarıp buzdolabında bekletebilirsiniz; veya 2-3 cm kalınlığında kesin.

  6. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. 180 C'de ısıtılmış fırında alt üstü kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dk. pişirin ve sıcak servis yapın.

Bir önceki konumuzda İftar Tatlısı olarak güllaç tarifi sizlerle paylaşmıştık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here