Hanim Göbeği Tatli Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

16 Temmuz 2013 Salı

Hanim Göbeği Tatli Tarifi

Harika bir gün ve bizde güne öze muhteşem bir lezzet tarifi ile size merhaba demek istiyoruz. Hanım göbeği tatlısı tarifleri ile ramazan masaları tadına doyum olmayan lezzet tarifleri sunumlarımız ile beğeni kazanacak.şenlenecek.

hanım göbeği tatlısı
hanım göbeği tatlısı
Hanım Göbeği İçin Malzemeler ; 
Hanım Göbeği Şerbeti için ; (Şerbeti önceden hazırlayıp soğutmak gerek)
  • 3 su bardağı su
  • 3.5 su bardağı şeker
  • Bir kaç damla limon suyu
Hanım Göbeği Hamur Malzemeleri;
  • 100 gr margarin
  • 1,5 su bardağı su
  • bir fiske tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı ucuyla kabartma tozu
Hanım Göbeğini Kızartmak için;
  • 2 su bardağı sıvı yağ (yağ soğukken hamurları içine diziyoruz)
Hanım Göbeği Tarifi
Hanım Göbeği Nasıl Yapılır ;
  • Şerbeti için suyu şeker ile karıştırıp kaynatalım kıvamı koyulaşınca ocaktan almaya yakın limonu ekleyerek soğutalım
  • Tencereye margarin şeker ve su ekleyip margarini orta ateşte eritelim 
  • Margarin karışımına un ve tuz eklenerek kısık ateşte 5 dk kadar helva yapar gibi karıştırılarak pişirelim (hamurun kıvamı yoğundur kesinlikle cıvık değil) hamur ocaktan alıp soğutalım.
  • Soğuya hamura  yumurtalar tek tek eklenerek elle yedirilir her ikisi birlikte eklenmez.kabartma tozu da bu sırada arzu edilirse eklenir (kabartma tozu şart değil)
  • Hamur bir süre dinlendirilir hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlak yapıp ortasını  parmağımızla delip simit şekli verelim.
  • Genişçe bir tavaya yağı koyup sıvı yağ soğukken hamurları dizip daha sonra tavanın altını açıp tavayı sallaya sallaya arkalı önlü kızartılan tatlılar soğuk şerbete atılır,
  • Tatlılar şerbetini çekince hemen alınır çok uzun süre kalırsa yumuşarlar. 
  • Ben hanım göbeklerinin deliklerine nar reçeli kenarlarına da  hindistan cevizi ekleyerek servis yaptım çok güzel oldu.
Afiyet olsun.
Hanım Göbeği Tatlısı Nasıl Yapılır
Bayanların Kahvehanesi
Ocak 2013




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages