muzlu krep |
Krep Malzemeler;
- 3-4 muz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı fındık ezmesi
- 2 yemek kaşığı iri çekilmiş fındık
- 2 yemek kaşığı file fıstık
- 1 su bardağı çikolata sosu
Krep için ;
- 2 yumurta
- 1.5 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
Krep Tarifi
- Yumurta , toz şeker, vanilya, un ve sütü mikserle çırpın
- Teflon tavayı hafifçe yağlayın ve krep hamurundan 1 kepçe kadarını tavaya dökün
- iki tarafı kızarıncaya kadar pişirin
- Hamur bitinceye kadar işlemi tekrarlayın
- Muzların kabuklarını soyup dilimleyin
- Tereyeğını tavada eritip şekeri ekleyin ve muz dilimlerini önlü arkalı hafif kızartın
- Fındık ezmesini kreplerin içine sürün üzerine muz dilimlerini dizin yarım ay şeklinde kapatın
- üzerine çikolata sosu gezdirip fındık, fıstık serpiştirin kaymak ile servis edin.
Afiyet olsun
Lezzet dergisi tarifi
Lezzet dergisi tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder