Gerdan Baklava Tatlisi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

12 Temmuz 2013 Cuma

Gerdan Baklava Tatlisi Tarifi

Ramazan bayramı ve iftar sofralarının vazgeçilmez ikram tatlısı olarak sizlere baklava tatlısı tarifi ile bu kez GERDAN BAKLAVA tarifini sunuyoruz. 










Malzemeler
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı süt
Yarım kg un
1 su bardağı nişasta
5 su bardağı dövülmüş ceviz
250 gram margarin
250 gram tereyağı
Şerbeti için
Üç buçuk su bardağı su
1 kg tozşeker
1 çay kaşığı limon suyu

GERDAN BAKLAVA TARİFİ

Yumurta, sıvıyağ, tuz, süt ve unu derin bir kapta yoğurup, 2 saat dinlendirin. 4 adet bezeye ayırın. Bezelerin arasına nişasta serpip, tepsi büyüklügünde açın. Yufkanın üzerine ceviz serpin. Kenarlarından buruşturup, 4 parmak genişliğinde büzün.
Tepsinin genişliğinde kesin. Tepsiye yerleştirin. Yufkaların tümünü bu şekilde hazırlayın. Margarin ve tereyağını eritip, sıcakken yufkaların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180C fırında pembeleşene dek pişirin ve soğumaya bırakın. Şerbeti hazırlamak için, su ve tozşekeri kaynatın. Limon suyunu ilave edip, ocaktan alın. Sıcak şerbeti yufkaların üzerine gezdirip, dilimleyin. Cevizle süsleyip, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here