Çikolatali Baklava Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

12 Temmuz 2013 Cuma

Çikolatali Baklava Tarifi

Farklı lezzet çikolatalı baklava tatlısı tarifi ile sizlere iftar sofralarınız için muhteşem lezzetler sunuyoruz.














Malzemeler




3 adet yumurta




3 çorba kaşığı yoğurt




3 çorba kaşığı sıvıyağ




1 çorba kaşığı sirke




3 çorba kaşığı kakao




Aldığı kadar un




Açmak için




1 su bardağı nişasta




1 su bardağı kakao




250 gram margarin




250 gram tereyağı




İçine




300 gram iri kıyılmış ceviz




1 su bardağı damla çikolata




Şerbeti için 4 su bardağı su, 4 su bardağı tozşeker,yarım limon suyu














ÇİKOLATALI BAKLAVA TARİFİ

 




Hamuru hazırlamak için, yumurta, yoğurt, sıvıyağ, sirke ve kakaoyu bir kaba alıp karıştırın. Üzerine azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru streç filme sarıp yarım saat dinlendirin. Daha sonra hamuru 15 bezeye ayırın. 1 su bardağı nişasta ve 1 su bardağı kakaoyu eleyin. 

 




Bu karışımdan serperek her bezeyi tepsinizden daha büyük açın. Tepsiyi yağlayın. Margarin ve tereyağını eritin. Ceviz ve damla çikolatayı karıştırın. Açtığınız yufkalardan 3 tanesini kenara ayırın. Kalan yufkaları dörde bölün. Iki kat tepsiye serin. Üzerine yağ gezdirin. Dört kattan sonra çikolatalı cevizli harç serpin. Kestiginiz yufkalar bitene kadar, her iki katta bir yağ gezdirip, dört katta bir de cevizli karışımdan serpin. En üste bütün bıraktığınız üç adet yufkayı yerleştirin. Kalan yağı üzerine gezdirin. Daha sonra baklavayı arzunuza göre dilimleyin. 180C fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Bu arada serbeti için, su ve tozsekeri bir tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynamaya basladıktan sonra limon suyunu ilave edin. Bir-iki taşım kaynatıp ocaktan alın ve soğutun. Fırından aldığınız sıcak baklavanın üzerine soguk şerbeti dökün. Baklava serbeti çekince servis yapın.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here