Ramazan Menüsü Etli Nohut - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

12 Temmuz 2013 Cuma

Ramazan Menüsü Etli Nohut

İftar sofraları için doyurucu vazgeçilmez lezzet etli nohut yemeği tarifi ramazana menülerine özel sizler için paslıyorum.

ETLİ NOHUT YEMEĞİ - DÜDÜKLÜ TENCEREDE KOLAY ETLİ NOHUT TARİFİ ETLİ NOHUT NASIL YAPILIR - DÜDÜKLÜDE NOHUT -  ETLİ NOHUT YEMEĞİ

Malzemeler

250 gr Kuşbaşı Koyun Eti
2 Su Bardağı Nohut
2 Adet Orta Boy Soğan
2 Adet Orta Boy Domates
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
Tuz
Karabiber
Kırmızı Pul Biber

Yapılışı

Nohutlar yıkandıktan sonra ılık ve tuzlu suda akşamdan ıslatılır. Sabaha iyice yıkanıp, durulanırlar. Düdüklü tencerede yaklaşık 5 - 7 dakika kadar haşlanır. Suyu süzülür, soğuk sudan geçirilir, biraz soğuyunca kabukları soyulur.


Düdüklü tencerede tereyağ eritilir ve sıvıyağ eklenir. İnce ince doğranmış soğanlar sararıncaya kadar kavrulur. Yıkanmış, süzülmüş etler tencereye konur, rengi dönünceye kadar karıştırılarak pişirilir. Küp küp doğranmış  domates ve biber salçası eklenir, 1-2 dakika karıştırılır. Kabukları soyulmuş nohut da tencereye konur. Tuzu, biberi eklenir. Nohutların üstüne, nohutları yaklaşık yarım parmak geçecek miktarda, su eklenir. Düdüklü tencerenin kapağı kapatır. Buhar verince düdük kapatılıp yaklaşık 10 - 12 dakika daha pişirilir. Source :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages