ETLİ NOHUT YEMEĞİ - DÜDÜKLÜ TENCEREDE KOLAY ETLİ NOHUT TARİFİ ETLİ NOHUT NASIL YAPILIR - DÜDÜKLÜDE NOHUT - ETLİ NOHUT YEMEĞİ

Malzemeler
250 gr Kuşbaşı Koyun Eti
2 Su Bardağı Nohut
2 Adet Orta Boy Soğan
2 Adet Orta Boy Domates
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
Tuz
Karabiber
Kırmızı Pul Biber
Yapılışı
Nohutlar yıkandıktan sonra ılık ve tuzlu suda akşamdan ıslatılır. Sabaha iyice yıkanıp, durulanırlar. Düdüklü tencerede yaklaşık 5 - 7 dakika kadar haşlanır. Suyu süzülür, soğuk sudan geçirilir, biraz soğuyunca kabukları soyulur.
Düdüklü tencerede tereyağ eritilir ve sıvıyağ eklenir. İnce ince doğranmış soğanlar sararıncaya kadar kavrulur. Yıkanmış, süzülmüş etler tencereye konur, rengi dönünceye kadar karıştırılarak pişirilir. Küp küp doğranmış domates ve biber salçası eklenir, 1-2 dakika karıştırılır. Kabukları soyulmuş nohut da tencereye konur. Tuzu, biberi eklenir. Nohutların üstüne, nohutları yaklaşık yarım parmak geçecek miktarda, su eklenir. Düdüklü tencerenin kapağı kapatır. Buhar verince düdük kapatılıp yaklaşık 10 - 12 dakika daha pişirilir. Source :
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder