Bizim burada hafta sonu hava oyle sicakti ki, 30 dereceye ulasti. Oyle zamanlarda firini acip, kek pasta yapmak iskence, o zaman mikrodalga kek/pasta denemelerine devam!
Mikrodalga kullanmaya karsi degilseniz, tavsiye ederim, hem zamandan, hem evin hararetinden cok karli cikacaksiniz!
Cikolata sos yerine, mikrodalgada isitilip kullanilan cikolatali glazur kullaninca, bu kek hiiic ates gormedi...
MALZEMELER:
Keki İçin:
(Fincan Türk kahvesi fincanı)
(Fincan Türk kahvesi fincanı)
- 4 tane yumurta
- 3 kahve fincanı tozşeker
- 3 kahve fincanı un
- 1 kahve fincanı süt
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
- 3 çorba kaşığı kakao / Hershey special dark cocoa
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 su bardağı soğuk süt
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı süt
- hazir cikolata glazur
YAPILIŞI:
- Yumurtayla şekeri bir kaba alıp mikserle iyice çırpalım.
- Ayrı bir kapta un,kakao,vanilya ve kabartma tozunu karıştıralım.
- Yumurtalı karışıma sütü,yağı karistirip cirpip, unlu karışımı ekleyelim
- Dikdörgen büyük borcamı yağlayıp hamuru borcama boşaltalım.
- Normalde F 170'C firinda 30-40 dakikada pisiriyor, ben mikrodalgada 7.5 dakikada pisirdim.
- Pişince fırından çıkarıp sıcakken soğuk sütü kekin heryerine gezdirerek dökelim ve soğumaya bırakalım.
- Toz krem şantiyi sutle çırpıp dolaba koyalım.
- Kek iyice soğuyunca üzerine krem şantiyi sürup dolapta bekletelim
- Servis oncesi cikolata glazuru dokup afiyetle yiyelim.
Uzeri engebeli kekimiz firinin icinde henuz... |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder