Zeytinyağlı Barbunya - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

18 Haziran 2013 Salı

Zeytinyağlı Barbunya

Meze dendımı akla hemen zeytinyağlı mezeler gelir. İşte size Zeytinyağlı Barbunya tarifi ile muhteşem bir merhaba diyoruz.


MALZEMELER

1 kilo barbunya

2 adet soğan

3 diş sarımsak

4-5 adet domates

2 adet havuç

1 çorba kaşığı salça

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı karabiber

Yeteri kadar su



YAPILIŞI



Öncelikle barbunyaları haşlıyoruz. Daha sonra bir tencereye yağı döküp soğan ve sarımsakları kavuruyoruz. Havucunu, domatesini ve salçayı ilave ediyoruz. Bir süre daha kavurduktan sonra barbunyaları ekliyoruz. Baharatını ilave ediyoruz. Göz kararı suyunu ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz.



AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here