Yoğurtlu Kebap - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

18 Haziran 2013 Salı

Yoğurtlu Kebap

Ne olursa olsun adı da şanıda Yoğurtlu Kebap tarifi mi olsun diyorsun işte burada.


MALZEMELER



300 gr kıyma

1 tane soğan

1 tane yumurta

1 tutam maydonoz

Kimyon

1 çay bardağı galeta unu

Tuz

Kekik

Karabiber

Sıvıyağ

2 diş sarımsak



Sosu ve İç Harcı İçin

Ekmek veya pide

1 kase yoğurt

2 tane domates

2 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı salça

2 çorba kaşığı tereyağı

tuz



YAPILIŞI



Kıymayı alıyoruz. Üzerine soğanı sarımsağı rendeliyoruz. Yumurtayı kırıyoruz. Maydanozu doğrayıp baharatlarını ekleyip köftemizi yoğuruyoruz. Şekillendirdiğimiz köfteleri tavada veya ızgarada pişiriyoruz.



Diğer taraftan ekmekleri doğrayıp önceden ısıtılmış fırında 5 dakika kızartıyoruz. Sosumuz için tavaya tereyağı, sarımsağı, kabuğu soyulmuş ve ince doğranmış domatesleri alıyoruz. Üzerine salçayı koyup kaynatıyoruz. Suyunu ve tuzunu ilave edip kaynatmaya devam ediyoruz. Sosun orta koyulukta olması gerekiyor.



Tabağımıza ekmeği koyup, çırptığımız yoğurdu ekmeklerin üzerine döküp köftelerini yerleştirip sosu köftelerin üzerine döküp servis ediyoruz.



AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here