Poğaça - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

18 Haziran 2013 Salı

Poğaça

Mis gibi kokulu susamlı Poğaça tarifine kim dayanabilir sizce.


MALZEMELER



5 su bardağı un

1 paket yaş maya

250 gr. tereyağı

2 yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

2 çorba kaşığı şeker

1 çay bardağı ılık su

1 çay bardağı ılık süt



İç Harcı İçin

Beyaz peynir

1 tutam maydonoz



YAPILIŞI



Karıştırma kabına unu alıp ortasına yumuşamış olan margarini koyup, üzerine 2 yumurtayı ekleyip 1 yumurta sarısını üzerine sürmek için ayırıyoruz. Bir kasede mayayı süt ve su ile eritiyoruz.



Unun çevresine tuz ve şekeri serpiyoruz. Önce havuzun içindeki yumurta ve yağ karışımını eziyoruz. Eritmiş olduğumuz mayayı una döküp hamurumuzu 3-4 dakika kadar yoğuruyoruz. Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olması gerekiyor.



Üzeri kapalı olarak ılık ortamda 10 dakika hamuru dinlendiriyoruz. Dinlenmiş olan hamuru da yumurta büyüklüğünde bezelere bölüp unlanmış tezgahın üzerine yan yana dizelim. Bu şekilde mayalandıktan sonra elimizin kenar tabanıyla hamurun ortasına basalım.



Ortadaki çukur bölümlere peynir koyalım. Yağlanmış fırın tepsisine poğaçaları koyup yumurta sarısını sürelim. Poğaçanın güzel sonuç vermesi için tepsi mayası çok önemlidir. Ilık ortamda 10 dakika kadar daha bekletiyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15-20 dakika kızarana kadar pişiriyoruz.



AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here