Kalbura Bastı - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

18 Haziran 2013 Salı

Kalbura Bastı

İddaa ediyoruz yok böyle bir tatlı işte size Kalbura Bastı tatlı tarifi ilk kez burada sunuyorum.


MALZEMELER

1 paket margarin veya tereyağı

1 tane yumurta

3 su bardağı ve 3 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı yoğurt

2 çorba kaşığı sıvıyağ

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin



İç Harcı İçin

1 kase ceviz veya fındık



Şerbeti İçin

2,5 su bardağı toz şeker

2,5 su bardağı su

1 dilim limon suyu



YAPILIŞI



Öncelikle, tatlının şerbetini kaynatıp soğumaya bırakıyoruz. Daha somra hamuru için bir kaba unu, kabartma tozunu, yumurta, margarin, sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip hamuru yoğuruyoruz. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.



Hamuru rendenin üzerinde bastırarak açıyoruz. Ortasına ceviz koyup kapatıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Sıcakken şerbetini döküyoruz.



AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here