Malzemeler
2 -3 Mt Kurutulmuş Sucukluk Bağırsak (Baharatçılarda Bulunur)
1,5 Kg. Yağlı Dana Kıyma (Döşten veya Kaburgadan Olabilir. Toplamda et miktarının yaklaşık %20 si yağ olmalı. İstenirse 1 kg. yağlı dana kıyma ve 500 gr yağlı kuzu döş de kullanılabilir.)
3,5 Tatlı kaşığı Acı Kırmızı Tozbiber
1,5 Tatlı Kaşığı Sumak
3,5 Tatlı Kaşığı Tatlı Tozbiber
3 Tatlı kaşığı yeni bahar
4,5 Tatlı kaşığı kimyon
1 baş sarmısak (tuzla dövülmüş ve ince kıyılmış)
4,5 Tatlı Kaşığı karabiber
3,5 Tatlı Kaşığı Tuz
Yapılışı
İki kere çektirdiğiniz kıymaya; toz biber, yeni bahar, kimyon, karabiber ve sarımsakları eklenip iyice yoğurulur. Karışım streçle kaplanıp en az 8 - 10 saat buzdolabında dinlendirilir.
Kuru bağısaklar ılık ve sirkeli suda 1 saat bekletilerek ıslatılır ve içi iyice sirkeli su ile temizlenir. Daha sonra geniş bir huni yardımı ile bağırsağın içi, sıkıca ve hiç hava almayacak biçimde doldurulur.
İstenilen ebatta kesilen sucuk, kuru ve serince bir ortamda yaklaşık 3 - 4 günde hazır olacaktır.
Lezzet Ustaları Gürme Yemek Tarifleri Sizlerle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder