Tavuk Şinitzel - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

20 Haziran 2013 Perşembe

Tavuk Şinitzel

Kıtır kıtır kızarmış Tavuk Şinitzel tarifi ile sizleyim.
Tavuk Şinitzel 
Malzemeler;

1 kg. tavuk eti fileto şeklinde hazırlanmış
1 su bardağı galete unu,
1 su bardağı un,
2 adet yumurta,
Tuz
Kızartma için sıvıyağ,

Yapılışı;

Fileto şeklinde hazırlanmış tavuk etlerimizi öncelikle temiz yıkayıp yaklaşık 1 saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
?Dinlenen tavuklarımızı önce hafif tuzlanmış unumuza batırıp her iki tarafının unlanmasını sağlıyoruz.
?Daha sonra unlanan tavuk filetolarımızı önce çırpılmış yumurtaya batırıyoruz. Yumurtaya batırılan tavuklarımızı galeta ununa batırıyoruz ve iyice tavuk filetolarımızın üzerine yapışmasını sağlıyoruz.(Ben galeta unu ile mısır ununu karıştırıp daha iyi yapışmasını sağladım.)
?
Sıvı yağımızı tavamızda kızdırıp tavuk şinitzellerimizi arkalı önlü kızartıyoruz.
Kızaran şinitzelimizi servis tabağımıza alıp afiyetle yiyoruz.

Tavuk Şinitzel'in Şifası;

01. Güç ve enerji verir.
02. Hazmettiricidir.

03. Erkek sağlığına faydalıdır.

04. İdrar söktürücüdür.
 
05. Kan şekerinin yükselmesini önler.
06. Vücudu kuvvetlendirir, kan yapar.
07. Zayıflamak isteyenlerin vazgeçilmez yemeğidir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here