Malzemeler;
1 kg. tavuk eti fileto şeklinde hazırlanmış
1 su bardağı galete unu,
1 su bardağı un,
2 adet yumurta,
Tuz
Kızartma için sıvıyağ,
Yapılışı;
Fileto şeklinde hazırlanmış tavuk etlerimizi öncelikle temiz yıkayıp yaklaşık 1 saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
Sıvı yağımızı tavamızda kızdırıp tavuk şinitzellerimizi arkalı önlü kızartıyoruz.
Kızaran şinitzelimizi servis tabağımıza alıp afiyetle yiyoruz.
Tavuk Şinitzel'in Şifası;
01. Güç ve enerji verir.
02. Hazmettiricidir.
03. Erkek sağlığına faydalıdır.
04. İdrar söktürücüdür.
05. Kan şekerinin yükselmesini önler.
06. Vücudu kuvvetlendirir, kan yapar.
07. Zayıflamak isteyenlerin vazgeçilmez yemeğidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder