Acı biberli domatesli kışlık sos - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

20 Haziran 2013 Perşembe

demo-image

Acı biberli domatesli kışlık sos

Responsive Ads Here
Acı biberli domatesli kışlık sos tarifi güne özel sizle.
IMG_4672ACI BİBERLİ DOMATESLİ KIŞLIK SOS
IMG_4656
Acı biberli domatesli kışlık sos yapımını tekrar yayınlıyorum. Sağolsun tüm arkadaşlarım ve dostlarım çok yoğun ilgi gösterdiler. Yaptığım bu sosun tüm malzemelerini bahçemden toplamıştım. Fakat bu sene bahçemde meyve çok oldu ama sebzelerimden fazla ürün alamadım.
IMG_4631Önce domateslerin kabuklarını soydukIMG_4634Robotta çekmek için domatesleri biraz doğradık
IMG_4636Robata çekip iyice parçaladık.
IMG_4689Bir bardak hakiki zeytinyağı. Gerçekten çok hakiki kaynanamın Bursa Orhangazide yetiştirdiği zeytin ağaçlarından topladığı zeytinlerin küçüklerinden yaptığı ve hersene gönderdiği zeytinyağı (Bende sağlık için her sabah aç karnına bir çay kaşığı içiyorum)
IMG_4644Büyükçe bir tencereye önce bir çay bardağı zeytinyağını ardından robota çekilmiş domatesleri koyuyoruz.IMG_4650Maydanozları temizledik
IMG_4653Bir büyük baş sarmısağı soyup kabuklarında çıkardık.
IMG_4642Hepsini robottan geçirdik.Çok ince incede doğrayabilirdik ama robottan geçirmek daha kolay geldi.
IMG_4646Robottan çekilen maydanoz ve sarmısakları büyük tencereye domateslerin üzerine koyalım. 2 yemek kaşığı kalın tuz (kayatuzu), 1/2 çaybardağı kendi bahçemizden yaptığımız elma sirkesi koyup tencereyi ateşin üzerine koyalım. Aslında biz bu işlemi bahçemizde yaktığımız ateşin üzerinde yapıyorduk ama bugün hava çok rüzgarlı ve kapalı heran yağış gelebilir.
IMG_4659Domatesli, maydanozlu,sarmısaklı sos kaynamaya başladığında saplarından temizlenmiş yıkanmış biberlerimizi tencereye koyalım. Yaklaşık 15-20 dakika hepsini birlikte karıştıralım.
IMG_4662Önceden hazırladığımız kavanozlara sıcak sıcak doldurup ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirelim.
IMG_4663Kapağı kapanan kavanozları bir örtü üzerine ters çevirelim. Ve hertarafını saralım. Kavanozlar soğuyana kadar (yaklaşık birgün) hiç dokunmayalım. Soğuduğunda kapakların içe batdığında işlem tamamdır.Kavanozlar tutmuştur. Kışın yemek üzere kilere kaldıralım.









?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *