Lavaş - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

18 Haziran 2013 Salı

Lavaş

Ev yapımı Lavaş tarifi ile sizlere tekrar selamlar diyoruz.
MALZEMELER

1 kilo un

1 paket yaş maya

1 tatlı kaşığı tuz

3 kaşık kadar yoğurt kaymağı

Su



YAPILIŞI



Unu eleyip ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Sonra mayayı, yoğurt kaymağını ve tuzunu ekliyoruz. Mayayı ılık suda eritiyoruz. Daha sonra kulak memesinden daha cıvık kıvamda bir hamur yoğuruyoruz. Mayalanan hamuru küçük bezeler haline getirip açıyoruz. Önceden ısıttığımız teflon tavada açtığımız hamurları pişiriyoruz.



AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here