Kaburga Dolması - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

18 Haziran 2013 Salı

Kaburga Dolması

Kuzu oldumu işte fark burada mı diyelim bilemiyoruz ama size güze bir Kaburga Dolması tarifi sunuyoruz.


MALZEMELER

1 adet kuzu kaburgası

300 gr kuşbaşı et

1 çay bardağı pirinç

Yarım avuç kadar kırık ceviz

2 büyük soğan

1 tane domates

Yarım demet maydonoz

2 yemek kaşığı tereyağ

Biber salçası

Karabiber

Pulbiber

Tuz

Tarçın



YAPILIŞI



Öncelikle iç pilav hazırlıyoruz. Bunun için pirinçleri güzelce yıkayıp sıcak suda bekletiyoruz. Daha sonra kuşbaşı etlerini kavurup doğramış olduğumuz soğanları ve domatesi ekliyoruz. Pirinçleri ve tuzunu ilave ettikten sonra pirinçler tane tane olana kadar kavuruyoruz. 1 çay kaşığı kadar biber salçasını ve isteğinize göre baharatları ekliyoruz. 1 su bardağı sıcak su ilave edip kısık ateşte pilavı demlenmeye bırakıyoruz.



Pilav piştikten sonra ince kıydığımız maydonozları ekleyip karıştırıyoruz. Diğer taraftan kaburganın içini tuz, karabiber ve pulbiber ile baharatlıyoruz. Soğuyan pilavı kaburganın içine doldurduktan sonra kaburgayı dikiyoruz. Kaburganın dış kısmına biber salçası sürüyoruz. Büyük bir tavada tereyağı eritiyoruz. Kaburgayı tereyağında kızartıyoruz. Daha sonra büyük bir tencereye koyup üzerine salçalı sıcak su ilave ediyoruz.



Tuzunu ekleyip, orta ateşte 1-2 saat kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra dilerseniz üzerinin kızarması için fırına verebilirsiniz.



AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here